Ankara'da bulunan Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) tarafından düzenlenen 'Ahlat Gecesi' renkli görüntülere sahne oldu.
Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 'Ahlat Gecesi'ne çok sayıda bürokrat, siyasetçi ve Ahlatlı katıldı. Gecede AKEV Genel Başkanı ve aynı zamanda Yargıtay Onursal Başkanı Ahmet Köksal konuklarla bizzat ilgilendi. Mahalli sanatçılar tarafından verilen konser renkli geçerken, TRT'nin ilgi gösterdiği Ahlat Gecesi çekimleri ise renkli görüntülere sahne oldu.
Halayların da çekildiği gece ile ilgili AKEV'de yapılan yazılı açıklamada, "1992 yılında birçok hemşehrimizin katılımıyla kuruluşu gerçekleştirilen AKEV, Ahlat'ın tanıtımı ve geliştirilmesinin yanı sıra birçok görevi de başarıyla sürdürmektedir. Kurulduğu günden bugüne kadar bu yıl mezun olacaklarla birlikte yaklaşık 400 kişiye burs vermiş olan vakfımız, her yıl 50 yeni öğrenciye burs vermeye devam etmektedir. Maddi kaynaklarının büyük bir bölümünü hemşehrilerimiz ile hayırseverlerin bağış ve destekleriyle oluşturan vakfımız, daha çok gençlerimize destek verebilmek için her yıl çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemektedir. Ankara ATO Congresiun Kongre Merkezi'nde düzenlenen geleneksel Ahlat Gecemize 550 kişi katılmış, gecede çeşitli hediye çekilişler yapılarak, halk oyunları gösterisi yapılmıştır. Gecemize Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, eski Başbakan Yardımlarından Abdullatif Şener, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, işadamı Mehmet Zeki Peker, Bitlis'te görev yapmış eski valiler, Ahlat'ta görev yapmış eski kaymakamlar, Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, çeşitli üniversitenin öğretim üyeleri, bürokratlar, yargı mensupları, İzmir, İstanbul ve Antalya Ahlat dernek başkan ve yöneticileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Ayrıca Başbakan, Cumhurbaşkanı ile parti genel başkanları telgraflar göndermiştir" denildi.
(SAD-MSA-Y)

30.01.2013 10:39:17 TSI

Editör: Wan Haber