ABD'nin, Esad rejimine karşı savaşan Nusret Cephesi'ni terör örgütü listesine alması, Ankara'da protesto edildi. Garip-Der üyeleri tarafından gerçekleştirilen eylemde ABD bayrağı yakıldı.
Garip-Der üyeleri, Suriye'de Esad rejimine karşı savaşan ve ABD tarafından terör örgütü listesine alınan Nusret Cephesi'ne destek için ABD Büyükelçiliği'ne yürüdü. Ellerindeki pankart ve bayraklarla ABD Büyükelçiliği'nin karşısında sloganlar atan grup, daha sonra bir basın açıklamasıyla ABD'yi kınadı.
Garip-Der Ankara Temsilcisi Ömer Belül, basın açıklamasını yere serilen bir ABD bayrağının üzerine basarak yaptı. Basın açıklaması sırasında ise Garip-Der üyeleri sık sık Tekbir getirdi. Açıklamasında ABD'nin Nusret Cephesi'ni terör listesine almasını eleştiren Ömer Belül, "Mazlum ama yiğit bir Müslüman halkın yanında yer aldıkları, zulme karşı İslam üzere savaştıkları, zalim Esad'ı ve rezil adamlarını, katil ve zalim Rusya ve İran'ın desteğine rağmen en ağır darbelerle perişan ettikleri için Nusret Cephesi mücahidlerini terör listesine almıştır. Ey zulüm de sınır tanımayan ABD; terörist görmek istiyorsan aynaya bak. En düzenbaz Siyonist haçlı teröristini göreceksin orada" diye konuştu.
Müslümanları Nusret Cephesi ve Suriye'de savaşan diğer gruplara destek olmaya çağıran Belül, basın açıklamasının ardından ayaklarının altında bulunan ABD bayrağını beraberindekilerle birlikte ateşe verdi.
(AT-OK-Y)

23.12.2012 13:16:58 TSI

Editör: Wan Haber