Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 200 milyon TL'lik harcamayla genişlettiği ve güzergah dahilindeki tüm köprüleri yenilediği Ankara Yolu'nda Polis Okulu ile Otosansit kavşakları arasındaki bölüm trafiğe açıldı. 15 gün zarfında yolun tamamında çalışmaların biteceğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin batısından doğusuna yapılan seyahatlerin bundan sonra 3'er şeritli duble yollarda rahatlıkla gerçekleştirilebileceğini söyledi.
Ankara Yolu'nun Polis Okulu ile Otosansit kavşakları arasında kalan kısmı törenle hizmete girdi. Belediye bürokratları ile vatandaşların da katıldığı törenle kara yolunu hizmete alan ve yoldan geçen araçlara el sallayan Başkan Altepe, Bursa'nın ulaşılabilir bir kent olması yolundaki çalışmaları tüm hızıyla sürdürdüklerini ifade etti. Ankara Yolu'ndaki metro ve tramvay hatları ile yol, köprü ve kavşak çalışmalarını büyük oranda bitirdiklerini, ana arterlerin rahatlatılması yönündeki çalışmalarda ise sona geldiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Kestel'e kadar uzanan metro çalışmaları ve Ankara-İzmir yolları ile Bursa'nın Ankara girişinin genişletilmesi, güzergah dahilinde bulunan Hacıvat, Balıklıdere, Deliçay ve Demiryolu köprülerinin 3'er şeritli hale getirilmesi çalışmaları tamamlandı. Eskiden 2 şeritli olan ve köprülere gelindiğinde daralan yollar yeni yüzleriyle ihtiyacı cevaplar hale geldi" dedi.
Ankara Yolu'ndaki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, yaklaşık 15 gün içerisinde Kestel'e kadar olan bölümün etap etap hizmete alınacağını belirten Başkan Altepe, "Çalışmalar tamamlandığında, şehrin doğusu ile Bursa'nın Ankara girişi yeni bir çehre kazanacak. Sadece alt yapı çalışmalarının bize maliyeti 200 milyon TL'nin üzerinde oldu. Dİğer yapılacaklarla birlikte doğu Bursa vizyon bölge haline gelecek. Bursa'mız ve insanımız için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
(MŞ)

03.02.2013 16:59:26 TSI

Editör: Wan Haber