ANKARA - Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret ederek, iki önemli projenin hayata geçirilmesi için destek aldığını açıkladı.

Başkan Hakverdi Altuğ, Şereflikoçhisar adına önemli iki yeni projenin hayata geçirilmesi için Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret edip destek istedi. Ziyaretin akabinde Başkan Altuğ, görüşmenin detayları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Altuğ, yapılan görüşme neticesinden birinci proje ile ilgili, "Şereflikoçhisarlı esnafların ve vatandaşların talepleri doğrultusunda mobese güvenlik sistemlerinin Şereflikoçhisar'da da uygulanması için Vali Yüksel ile görüştüm. Sayın Valimiz, mobese sisteminin ilçemize kazandırılması aşamasında maliyetin önemli bir kısmının Ankara Valiliği tarafından karşılanacağını ifade etti. Valimiz'den aldığımız bu destek ile bizler de kaymakamlık, emniyet müdürlüğü ve esnaflarımızla el ele vererek bu projeyi hayata geçireceğiz." dedi.

Başkan Altuğ, destek alınan diğer proje ile ilgili, Osmanlı'nın son döneminde askerlik şubesi olarak kullanılan ve daha sonraları ise ticaret lisesi olarak faaliyet gösteren tarihi yapının müze olarak kullanılabilmesi için Ankara Valiliği 1 milyon 500 bin TL'lik yardımda bulunacağını belirtti. Altuğ, projenin tüm masraflarının Ankara Valiliği tarafından karşılanacağını belirterek, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan da onay alındığını söyledi. Altuğ, tarihi yapının aslına uygun biçimde restore edilerek müze haline getirilip ardından burada Şereflikoçhisar'dan çıkarılan tarihi eserlerin sergileneceği müjdesini verdi. CİHAN

Editör: Wan Haber