Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'yı marka kent yapan projelerini ve Ankara'nın önemli markalarına anlatarak, ikinci Shopping Fest'in 7-30 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.
Ankara Ticaret Odası'nın ATO Congresium'da düzenlediği "Markaj Yapıyoruz! Ankara Markalar Buluşması" programına Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın marka değerleri, firma temsilcileri ve iş adamları ile reklam sektörüne ilişkin önemli isimler katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Gökçek, "Ankara'mızın marka şehir olması ve Ankara markaların dünyada nam sahibi olması hepimizin arzusu" diyerek sözlerine başladı. Başkent'te bunun için Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ve yapmakta olduğu pek çok proje olduğunu kaydeden Gökçek, "Belli bir takım avantajlar bizi güzel noktalara götürüyor" dedi.
"TEKNOKENTLER DE MARKA OLMAYA BAŞLADI"
Başkent Ankara'nın özellikle teknokentler noktasında marka olmaya başladığını ifade eden Gökçek, "Bununla iftihar ediyoruz. Altıncı teknokent de hayata geçiyor. Her biri birbirinden değerli bilim adamı yetiştiriyor. Teknokentlerin marka şehirdeki payının büyük olduğuna inanıyorum" diye konuştu.
Hükümetin attığı adımlarla Başkente kazandırılacak 7 bin yataklı iki dev hastanenin ihale edildiğini belirten Gökçek, 14 branştan oluşacak iki hastanenin Ankara'yı tıbbın merkezi haline getireceğini vurguladı. Ankara'nın, Ortadoğu'nun tıp merkezi haline geleceğini belirten Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Avantajlar aslında ayağımıza kadar geliyor. Ulaşımda iyi noktaya geliyoruz. 40 noktadan yurt içine, 25 noktadan da yurt dışına Anadolu Jet'in uçuşları ile yetişmeye başladık. İki hızlı tren, inanılmaz bir avantaj olarak ortaya çıkıyor. 4-5 sene sonra 5 ayrı istikametten 1 saat ile 3 saatte Ankara'ya geleceksiniz. Turizm açısından büyük avantaj. Ayrıca savunma sanayinin merkezi seçilmesi, Ankara'yı marka şehir yapma noktasında ön plana çıkarıyor."

"HAYVANAT BAHÇESİ 2013 SONUNA BİTECEK"
Ankara Ticaret Odası ile geçen yıl ilki düzenlenen Shopping Fest'e de değinen Gökçek, "Bu sene inşallah İstanbul'u 10'a değil 20'ye, 30'a katlayacağız. Bu sene farklı olarak bin otomobil dağıtacağız. Her gün en az 50'ye yakın kişi aracını gelip alacak. Bir müşteri patlaması olacak. Gelip göreceğiz. Çok ciddi bir adım atmış olacağız" şeklinde konuştu.
Her kentin, insanları tatil yapmaya sevk edecek yatırımları olması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"AOÇ'ye bir temapark ve hayvanat bahçesi yapıyoruz. Yıl sonuna kadar bitirmiş olacağız. Bir rekor kıracağız. Amerika ve Avrupa'da gezdiğiniz Disney Park gibi yerler var, çeşitlilik açısından onun üstünde olacak. Öncelikli olarak yurt içinden turist çekeceğimize inanıyorum. Minimum 3 milyon kişiyi hedefliyoruz. Neler yaptığımızı gördüğünüz zaman buna siz de inanacaksınız.
Güzel bir başka avantaj da Hacı Bayramı Veli ve civarı. Hıdırlıktepe'ye yapılacak müze ile 50 bin metrekare kapalı alanı olan dev bir tesis kuruluyor. Tesis, Hacı Bayram ve kaleyle birleşince çok ciddi turist alacak. O da 2-2,5 senede bitmiş olacak. İhalesini önümüzdeki ay yapıyoruz inşallah ama hayvanat bahçesini bu sene bitirmeye elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Turizm açsından ciddi bir patlama yaşanacak."

"ESKİŞEHİR YOLU MANHATTAN OLACAK"
ATO tarafından kente turistik değer katacak 70 katlı bir bina yapılacağı bilgisini veren Gökçek, Eskişehir Yolu'na 3 emsal vererek, gökdelenlerin çoğaltılacağına işaret etti. Düzenlemenin, Eskişehir Yolu üzerindeki mevcut bir araziye 3 katı bina yapabileceği anlamını taşıdığını anlatan Gökçek, eğitim alanında da bir müjde verdi. Eskişehir Yolu'ndaki emsal artışından gelecek rantın yüzde 40'ını okul bağışı olarak yatırımcıdan geri alacaklarını kaydeden Başkan Gökçek, "Ne kadar arazi alırsa avantaj olarak okul hediye edecekler. Bu da Ankara'da bir ilk olacak. Eskişehir Yolu, bir nevi bir Manhattan olacak. Bazıları karşı çıkıyor. Bir zamanlar İstanbul'da köprülere karşı çıkanlar buna da karşı çıkıyor. Ancak bu 100 okula yaklaşıyor. Ücretsiz olarak yapılacak. Hem kenti güzelleştirip hem ticareti artırıp hem de çocuklarımızı okul sahibi yapmış olacağız" açıklamasında bulundu.

"HER BİREY KENTİNİ FARK ETMELİ"
Ankara Valisi Yüksel, Başkentte yaşayanların nüfus cüzdanında memleketi neresi yazarsa yazsın, Ankaralı olmanın farkına varması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Kent kültürü denilen hadise bütün meselelerin önündedir. Kent kültürü hakkında bir adım oluşturamıyorsanız, bunları gözden geçirmek gerekiyor. 3 başlığı önemsiyorum. Bunlardan bir tanesi Ankara'nın fark edilmesidir. Ankara'nın ekmeğini yiyen her bireyin Ankara'yı fark etmesini temenni ediyorum. Kentini fark eden herkesin gerektiği şartlarda kentin dönüşümüne katkı verme kabiliyetini gösterme gereğidir. Kenti fark edeceksiniz, kentin değişim ve dönüşüm zamanında üzerinize düşeni yapacaksınız ve aidiyet duygusuyla yüreğinizde hissedeceksiniz. Böyleyse nüfus cüzdanında ne yazdığı beni ilgilendirmez."

"ANKARA'NIN MARKASI BELEDİYE BAŞKANIDIR"
Markanın zenginlik demek olduğuna dikkat çeken TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da "Ne iş yaparsanız yapın işinizi marka yapacaksınız. Markalaşama da ülkeden başlar. Ülkeni, yaşadığın şehri, sonra ürettiğin ürünü marka yapacaksın" diye konuştu.
Ankara'nın aslında dünyaya bakıldığında turizmden para kazanması gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Peki Ankara'nın bir markası var mı? Var. Belediye başkanımız bir marka. Aslında Türkiye'de ister sevin ister sevmeyin ama Büyükşehir Başkanımız Melih Gökçek bir marka. Türkiye'de belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösteriyor" dedi.
ATO Başkanı Salih Bezci ise ilki bu yıl gerçekleşen Shopping Fest verilerini sunarak, Büyükşehir Belediyesine hem festivale katkıları hem de yeni inşa edecekleri gökdelenle ilgili desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Programın sonunda gerçekleşen ödül töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e "Ankara'nın markalarına, ticari yaşamına ve tanıtımına yerel yönetim alanında yapmış olduğu katkılardan" dolayı verilen ödülü Ankara Valisi Alaaddin Yüksel takdim etti.
Vali Yüksel ve Başkan Gökçek, daha sonra yaptıkları açıklamada, Ankara Shopping Fest'in ikincisinin 7-30 Haziran tarihlerinde gerçekleşeceğini bildirdiler.
(PS-Eİ-Y)

12.12.2012 18:39:47 TSI

Editör: Wan Haber