Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ'deki olaylara destek veren üniversite yönetimini sert sözlerle eleştirerek, "Merak ediyorum, bu okulun yönetimi, akademisyenleri bu öğrencilere nasıl sapan kullanılacağını, molotofun nasıl yapılacağını mı öğretti?" dedi.
Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından düzenlenen 49. Yıl Ödül Töreni'ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, olayda sadece demir leblebi atılmadığına işaret ederek, "Sırtlarda çantaların içinde kilit taşları, onun yanında molotoflar, bir taraftan da kampüsün içinde otomobil lastikleri yakılıyor. Merak ediyorum, bu okulun yönetimi, akademisyenleri bu öğrencilere bu işi mi öğrettiler? Nasıl sapan kullanılır, hangi cins kullanılır veya araba lastikleri ne zaman, hangi ortamda nasıl yakılır veya molotof nasıl yapılır, kimlere nasıl atılır? Bu mu öğretildi bunlara? Biz de öğrencilik yaptık ama biz kimsenin burnunu kanatmadık" diye konuştu.
Terör örgütü PKK'nın 2012 yılını kendisi için final yılı ilan ettiğini hatırlatan Erdoğan, ama şimdi final yılı olmadığını gördüklerini söyledi. Erdoğan, "Şimdi diyorlar ki 'Finali bir yıl daha erteledik'. Avucunuzu yalayacaksınız. Siz bu ülkede, bizimle final falan yapamazsınız. Ya insan gibi yaşar, bu milletin içinde barınırsınız ya da kendinize yaşayacak başka ülkeler bulursunuz. Ya da ebediyen mağaralarda, inlerde kalırsınız. Ama biz sizi inlerinizde de bulacağız" şeklinde konuştu.
(AT-ZÇ-ÖZ-Y)

27.12.2012 13:25:42 TSI

Editör: Wan Haber