8-11 Mart 2013 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Rize Tanıtım Günleri için son hazırlıklar yapılıyor.
Rize Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 4. düzenlenecek olan Ankara Rize Günleri ilginç etkinliklere sahne olacak. 8-11 Mart tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan etkinlikleri geçtiğimiz yıl 500 bin civarında kişi takip ederken bu yıl bu rakamın 700 bin'e ulaşması hedefleniyor.
Konuyla ilgili olarak Rize Basın Merkezi'nde açıklama yapan Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, bu yıl etkinliğin Dünya 8 Mart Kadınlar Günü ile çakıştığını belirterek, "Bu nedenle 20 kadına Çaykur çayı ikram edeceğiz. 4 gün boyunca 24 saat kesintisiz horon oynanarak bir rekor denemesine imza atmak istiyoruz. Ayrıca yöreye has ahşap dönme dolup kurarak çocuklarında ilgisini çekmeyi planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl etkinliklerimize 500 bin civarında kişi katılmıştı. Bu yıl ise bu rakamın 700 bin'e ulaşmasını hedefliyoruz" dedi.

İDDİALARI CEVAPLADI
Basa, Rize Dernekler Federasyonu'nun olağan kongresine iki ay kalmasına rağmen bazı derneklerin mahkeme kararı ile olağan üstü kongreye gitmek istemelerinde Rize Günleri'nin hedef alındığını belirterek "Burada tek amaç Rize günlerini yıpratmaktır. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur. İki ay kalmışken mahkeme kararı ile olağan üstü kongre istemek ahmaklıktır. Biz iddialar üzerine bağlı bulunduğumuz Ankara Valiliği'ne hesaplarımızın ve defterlerimizin incelenmesi için yazılar yazdık. Denetmenler gelerek hesaplarımızı ve defterlerimizi inceledi. Hiç bir mevzuata aykırılık bulunamadı. Hakkımızda iddialarda bulunan dernek yöneticilerini aynı davranışı sergilemeye davet ediyorum. Eğer bunu yapamayacaklarsa istifa etsinler" diye konuştu.
(GF-ÖS-Y)

20.02.2013 13:20:50 TSI

Editör: Wan Haber