YPG Sözcüsü Redur Halil, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Halil, bombalı saldırıyı gerçekleştiren YPG'li Salih Necar hakkında "Neccar diye bir üyemiz yoktur" açıklamasını yaptı.

Amerika'nın Sesi'ne değerlendirmelerde bulunana Redur Halil, Ankara çıkışlı suçlamaları "asılsız ve yalan” olarak tanımladı. Ankara'da, çoğunluğu TSK personeli 28 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalama eylemiyle hiçbir ilintileri olmadığını kaydeden Redur Halil, "Türkiye, YPG'yi gerekçe olarak kullanıp Rojava ve Suriye'ye müdahalede bulunmak istiyor” dedi.

"EYLEM YAPMAK BİZE KALMAMIŞ, BÖYLE BİR AMACIMIZ YOK"
Redur Halil, Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemediklerini, Türk ordusunun beş gündür Afrin ve Minnak'ı top ateşine tuttuğunu, birçok sivilin öldüğünü iddia etti. Halil, "Türk topraklarında eylem yapmak bize kalmamış. Böyle bir amacımız da yok. Bu tuzağa düşerek daha kapsamlı bir savaşın yaşanmasını da istemiyoruz” diye konuştu. Halil, Türkiye'de 2 milyondan fazla Suriye vatandaşı bulunduğuna da dikkat çekerek, bunların sorumluluğunun YPG'ye ait olmadığını ifade etti.

NÜFUS KAYDI YOK İDDİASI

Amerika'nın Sesi'nden Sirwan Kajjo, Amude'den olduğu belirtilen Salih Neccar'ın nüfus kayıtlarında bulunup bulunmadığını araştırdı. Amude Nüfus Müdürlüğü, Salih Neccar ismini taşıyan bir kişinin resmi kayıtlarda yer almadığını bildirdi. Amude yetkilileri, "Salih Neccar diye birinin varlığına ilişkin bir kayıt yok” dedi.

SALİH MÜSLİM: BİZİMLE ALAKASI YOK

PYD Lideri Salih Müslim, Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarına cevap verdi. Müslim, "Bizimle alakası yok. Neccar'ı tanımıyoruz. Rojava'ya saldırı için bahane üretmesinler” dedi. YPG, PKK ile bağlantılı olan siyasi parti PYD'nin silahlı kolu.

CANLI BOMBA ESAD REJİMİYLE BAĞLANTILI MI?

Hürriyet Daily News gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, "Türk güvenlik kaynaklarına dayanarak” Neccar Ailesi'nin Şam'daki Beşar Esad rejiminin askeri istihbarat kurumu "Emn ül-Askeriye” ile bağlantılı olduğunu yazdı. Aynı kaynaklar, ilk değerlendirmelerine göre bombalı saldırının asıl hedefinin Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı olduğunu düşündüklerini de ifade etti.

Editör: Wan Haber