Ankara'da 28 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıdan 3 gün sonra olayı üstlenen TAK, saldırıyı üyeleri Abdulbaki Sönmez’in gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

"FOTOĞRAFTAKİ BENİM OĞLUM"
Bu açıklama üzerine Sönmez’in Van’daki babası Musa Sönmez soruşturma kapsamında Ankara’ya getirildi. Hürriyet'te yer alan habere göre DNA örneği alınan Sönmez’in tanık olarak verdiği ifadesinde ‘saldırgan’ olarak yayınlanan fotoğraftaki kişinin oğlu olduğunu söylediği öğrenildi.

Sönmez’in 2005’te oğlu için kayıp başvurusunda bulunduğu belirlendi. Resmi makamlar saldırganın YPG üyesi Suriyeli Salih Neccar olduğunu açıklamıştı.

2014'TE TÜRKİYE'YE GİRERKEN KENDİSİNİ SALİH NECCAR OLARAK MI TANITTI?
Bu beyan sonrası, Ağustos 2014’te Türkiye’ye girerken kendisini Salih Neccar olarak tanıtan kişinin Abdulbaki Sönmez olması ihtimali üzerinde duruluyor. 16 yaşından beri örgüt üyesi olan Sönmez’in, bir süre YPG saflarında çatıştığı biliniyor. Bombacının kimliği, DNA eşleştirmesinden sonra netlik kazanacak.

DNA'LAR KARŞILAŞTIRILACAK
Ankara Emniyeti’ne götürülen Sönmez’den DNA örneği alındı. Örnek, Neccar’ın DNA’sıyla karşılaştırılacak. Eşleşmesi durumunda, Sönmez’in Suriye’den Türkiye’ye girişinde kendisini Neccar olarak beyan ettiği ortaya çıkacak.

Editör: Wan Haber