Ankara Sıhhiye'de "Emek Barış ve Demokrasi" mitingine düzenlenen bombalı saldırı, Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör eylemi olarak kayıtlara geçti. 86 vatandaşın hayatını yitirdiği saldırı, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir katliama yol açtı.

Daha önce 2013 yılında Hatay Reyhanlı'da düzenlenen iki bombalı saldırıda toplam 52 kişi hayatını kaybetmiş, 146 kişi yaralanmıştı. Geçtiğimiz Temmuz ayında Suruç'ta meydana gelen saldırıda ise 34 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. 6 Eylül'deki Dağlıca saldırısında da, 16 asker şehit olmuştu.

Reyhanlı patlamasında 34 kişi hayatını kaybetmişti.

2003 yılında İstanbul Şişli'deki Bet İsrael Sinagogu ile Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu'na, Beşiktaş'taki HSBC genel müdürlüğü ile Beyoğlu'ndaki Birleşik Krallık Başkonsolosluğu'na intihar saldırıları düzenlenmişti. Dört intihar saldırısında da bomba yüklü araçlar kullanılmıştı.

2003 yılında El Kaide'nin İstanbul saldırılarında toplam 57 kişi öldü.

4 saldırgan dahil 57 kişinin öldüğü, 750'den fazla kişinin yaralandığı saldırılar sonrasında yürütülen soruşturma sonucunda, saldırıları El Kaide'nin Türkiye yapılanması çatısındaki Beyt el-İmam adlı örgütün gerçekleştirildiği tespit edilmişti.

Editör: Wan Haber