İşbankası Van Şube Müdürü Fahreddin Atay ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Van Bölge Müdürü Nejat İmrel, Organize Sanayi Bölgesi yönetimini ziyaret etti. Yatırımcıyı desteklemek anlamında büyük bir hamle başlattıklarını belirten KGF Van Bölge Müdürü Nejat İmrel, Van Organize Sanayi Bölgesi’nin, hızla gelişen bir yerleşim yeri olduğunu bildiklerini ifade ederek, “Van OSB yerleşkesi sınırları içerisinde faaliyet yapacak yatırımcıya her konuda kefil oluyoruz. Siz OSB yönetimi olarak hangi yatırımcıya yer tahsis etmişseniz bizde onlara kefilsiz bir şekilde para desteğini sağlayacağız. Bizler, KGF olarak, anlaşma sağladığımız iş Bankası aracılığı ile, yatırımcıya ihtiyacı oranında para aktaracağız. Yıllık sadece %2 oranında bir fark alınacaktır. Faiz falan kesinlikle alınmayacaktır. Van OSB yönetimi tarafından kabul görülen her firmaya maddi olarak her türlü desteği sunacağız. Bu imkan Türkiye’de Ankara OSB ilk olmak üzere ikinci uygulamayı ise Van OSB 'de hayata geçiriyoruz.
Bu uygulamanın Van OSB'ye hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.


Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok ise, yıllardır böyle bir uygulamanın Van’a gelmesini hayal ettiğini vurgulayarak; "Organize Sanayi Bölgemizde yatırım yapmak isteyen bir çok işadamımız var. Hepsi de birbirinden değerli ve kaliteli kişilerdir. Çok güzel proje yapan yatırımcımız, bazen para sıkıntısı çekiyordu. Elindeki mevcut para ile projesini hazırlıyor, fabrikasını da kuruyor ve hatta donanım malzemelerini de alıyordu. Fakat hammadde almak konusunda sıkıntı yaşanıyordu. Elindeki bütün sermayeyi harcayan sanayici, hammadde alamayınca fabrikasının kapısına kilit vurmak zorunda kalıyordu. Şimdi ise bu projeyle yani Kredi Garanti Fonu devreye girince sanayicinin önündeki bütün engeller ortadan kalkmış olacak. Bu uygulamadan dolayı KGF Van Şube Müdürü Nejat İmrel ve İşbankası Van Merkez Şube Müdürü Fahreddin Atay beye yönetimim adına teşekkür ediyoruz" dedi.


Başkan Çok, Türkiye'de Van OSB'nin bu uygulamada ikinci sırada yer alması, Van OSB'de yatırım yapan yatırımcının ne kadar dürüst olduğunun en belirgin örneği olarak göstereceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber