Ankara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen ve Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Bakım Elemanı Eğitimi" projesi sözleşmesi imzalandı.
465 bakım elemanına birçok farklı başlıkta eğitimlerin verilmesini amaçlayan projenin sözleşmesi Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdür Vekili Lale Öcal tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, "Sosyal politikalar kalkınmanın önemli bir unsurudur. Bu nedenle ekonomik göstergelerin iyileşmesi kadar sosyal yapıda da olumlu adımların atılması kalkınma çabalarının toplumun tüm kesimine yaygınlaştırılması açısından son derece önemlidir. Bu nedenlerle yürütülecek bu projeyi önemsiyoruz. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyoruz" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdür Vekili Lale Öcal'da proje nedeniyle verdiği destekten ötürü ajansa teşekkür etti.
Proje kapsamında 465 bakım elemanına ilk yardım, çocuk gelişimi ve çocuk ruh sağlığı, ergenlik dönemi, iletişim becerileri, aile içi iletişim, ev kazalarına duyarlılık ve bilgilendirme, sosyal beceri, anne-çocuk sağlığı, çocuklara öz bakım verme, çocuklara ilgi becerileri, çocuk evi tertip ve düzeni, aile içinde güçleri belirleme, çocuklarla zaman geçirme, çocuk oyunları konularını içeren eğitimler verilecek.
Proje sonucunda çocuğun bakımını yapabilen, çocuğun beslenmesini sağlıklı bir şekilde yürüten, çocuğun gelişim aşamalarını özellikleri ve hastalıklarının takibini yapabilen, tuvalet alışkanlığı kazandırabilen, cinsel gelişim eğitimini verebilen, oyun ve müzikle çocuğun gelişimini destekleyen, çocuğun yaşadığı ortamı güvenli hale getirebilen ve çocuk ile doğru iletişim kurabilen 456 bakım elemanı yetiştirilmiş olması hedefleniyor.
Uygulanan eğitimlerle ayrıca, sosyal bakım hizmetlerinde kalitenin ve etkinliğin arttırılması, verilen hizmetin kalitesindeki artış ile de kurumsal kapasitenin arttırılması öngörülüyor.
(BA-ÖZ-Y)

03.12.2012 11:17:31 TSI

Editör: Wan Haber