Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2012 Kasım-Aralık dönemi teknik destek başvuruları sonuçlandı. 2012 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında bu dönemde Ajansa 31 başvuru gerçekleştirildi ve yapılan değerlendirmeler sonucu 17 projenin desteklenmesi uygun bulundu. Son dönemde kabul edilen projelerle Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 2012 yılında toplam 36 projeye teknik destek verildi.
Ankara Kalkınma Ajansı'nın yürüttüğü "2012 Yılı Teknik Destek Programı", kentteki yerel aktörlerin kapasite oluşturma ve geliştirme çalışmalarına destek sağlamayı amaçlıyor. Programdan Ankara'da faaliyet gösteren; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, birlikler, kooperatifler ile teknoloji geliştirme bölgeleri yararlanabiliyor. Program kapsamında kurum ve kuruluşların eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

"ANKARA'DA KURUMSAL KAPASİTENİN ARTMASINI HEDEFLİYORUZ"
Ankara Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında 450 bin liralık bir bütçenin kurumların teknik kapasitelerinin artırılması yönünde ayrıldığını hatırlatan Genel Sekreter Doç. Dr. Asım Balcı, "Ankara'da bulunan paydaşların insan kaynağı ve teknik kapasitelerinin geliştirilmesini amaçlayan program kapsamında 2012 yılında toplam 36 faaliyeti destekledik. Bu çalışmalar arasında; başta proje döngüsü yönetiminden, çeşitli konularda uygulamalı eğitimlere, iş sağlığı ve güvenliğinden, iletişim ve koçluk eğitimlerine kadar önemli başlıklarda kurumsal kapasite artırıcı faaliyetler desteklenmiştir. Özellikle ilçelerde yaptığımız proje döngüsü yönetimi eğitimleriyle, yerelde proje hazırlama ve uygulama kapasitelerinde büyük artışlar sağlanmış durumdadır. Bundan da büyük bir memnuniyet duymaktayız" dedi.
(DY-OK-Y)

16.01.2013 12:45:54 TSI

Editör: Wan Haber