Polatlı Kaymakamı ve Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Ankara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti.
Ankara Kalkınma Ajansı bölgesindeki paydaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ünal ve Bölge Müdürü Şamil Engin Ankara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ile görüşen heyet, Polatlı'daki çalışmalar hakkında Balcı'ya bilgi verdi.
Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Özellikle 2012 yılı Mali Destek Programı kapsamında açılan Mali Destek Programlarını çok önemsediklerini belirterek bu programın ilçelerin kalkınma sürecinde çok faydalı olacağına inandıklarını söyledi.
Polatlı'nın turizm potansiyelinin de güçlendirilmesi için birçok çalışma yaptıklarını belirten Bilgin, "Polatlı turizm anlamında şu anki ziyaretçi sayısının çok üstüne çıkabilecek potansiyele sahip bir ilçemiz. Sakarya Şehitliği ve Gordion'un ziyaretçi sayılarını arttırmak için çalışmalarımız sürüyor. Bunun dışında ilçemize panoramik bir müze kazandırma çalışmaları da devam ediyor" dedi.
Polatlı'daki bu çabaların farkında olduklarını söyleyen Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, "Polatlı adeta Ankara'nın yıldızı konumunda bir ilçe. Son dönemde gerçekleştirilen yüksek hızlı tren bağlantısı ile çevredeki birçok ile de ulaşımı kolaylaşmış durumda. Faaliyette bulunan OSB'ye yatırımcı ilgisi de devam ediyor. Polatlı'nın önü, bundan sonraki dönemde daha da açık olacak" diye konuştu.
Ajans olarak Polatlı'nın gelişimi yönündeki projelere destek vermekten dolayı memnun olduklarını dile getiren Balcı, bundan sonraki dönemlerde de dikkatlerini Polatlı'ya daha çok vereceklerini ifade etti.
(DY-ÖZ-Y)

06.02.2013 10:59:02 TSI

Editör: Wan Haber