Ankara Kalkınma Ajansı'nın, yeni mali destek programlarına başvurular başladı.
Ankara Kalkınma Ajansı'nın '2012 Yılı Teklif Çağrısı'na başvurular başladı. dört başlıktan oluşan yeni teklif çağrısının toplam bütçesi 27 milyon TL olarak belirlendi. Programın tanıtımına yönelik olarak Ankara merkez dışında, 16 ilçede tanıtma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Öte yandan, programa yönelik proje hazırlama eğitimlerinin 15 Ocak'a kadar devam etmesi ve eğitimlerden 450 kişinin faydalanması bekleniyor.

"ANKARA DÜNYA KENTİ OLMAYA ADAYDIR"
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı'nın '2012 Yılı Teklif Çağrısı'na ilişkin yaptığı açıklamada, Ankara'nın binlerce yıllık tarihi, sahip olduğu yüksek nitelikli beşeri sermayesi, güçlü bilimsel-teknolojik altyapısı, bölgesindeki lider konumu, yeniliğe ve rekabete açık ekonomisi ile küresel kentler çağının yeni yıldızı, bu yüzyılın dünya kenti olmaya aday olduğunu kaydetti.
Ajans olarak faaliyete geçtikleri 2010 yılı sonundan bugüne kadar 214 proje ve faaliyete mali ve teknik destek sağladıklarını belirten Balcı, bu projelerin toplam bütçesinin 27 milyon TL olduğunu, öte yandan, öngörülen eş finansmanla birlikte Ankara'da toplam 47 milyon TL'lik bir kaynağın kalkınma amaçlı olarak harekete geçirildiğini bildirdi.
Balcı, 2012 Yılı Teklif Çağrısı öngörülen bütçesinin 27 milyon TL olduğuna işaret ederek, "Program ile bilişim, sağlık teknolojileri, yenilenebilir enerji ve iş ve inşaat makineleri sektörlerinde çevreye duyarlı yenilikçi uygulamaları destekleyeceğiz. Ankara'nın bu alanda 6 teknoparkı, 20'ye yakın yükseköğretim kurumu, 240 bin öğrenci ve 18 bin öğretim üyesiyle, güçlü sanayisi ve ar-ge merkezleriyle büyük bir potansiyele sahiptir. Program konularında proje fikri olan herkesi başvuru yapmak üzere Ankara Kalkınma Ajansı'na davet ediyoruz" dedi.
Balcı, 2012 Yılı Teklif Çağrısı başlığı altında kamuoyuna açıklanan destek programının dört başlıktan oluştuğunu da belirterek, bunların 'Çevreye Duyarlı Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı, Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı, Turizm Mali Destek Programı ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı' olduğunu bildirdi.

SON BAŞVURU TARİHLERİ
Çevreye Duyarlı Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı ile Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı'na 22 Şubat 2013 saat 17.00'ye kadar başvurular kabul edilirken, Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı ile Turizm Mali Destek Programı başvuruları 15 Şubat 2013 saat 17.00'de sona erecek.
2012 Yılı Teklif Çağrısı'na ilişkin detaylı bilgiye Ankara Kalkınma Ajansı'nın www.ankaraka.org.tr sayfasından ulaşılabiliyor.
(ÖZ-Y)

31.12.2012 15:28:49 TSI

Editör: Wan Haber