Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesis ağına Ankara Kalesi'nde inşaatı devam eden 'Bursa evi'ni de ekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara'daki Bursa lobisine güç katmak ve Ankara'da yaşayan Bursalıları tek çatı altında toplamak maksadıyla başlattıkları çalışmaları 3 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.
Bursa Derneği'nin Ankara Kalesi'ndeki 146 metrekarelik binasının talebi karşılamakta güçlük çekmesi üzerine devreye giren Büyükşehir Belediyesi, kalenin hemen girişindeki iki binayı da kamulaştırarak, Başkent'e Bursa evi kazandırılması için çalışmalara başlamıştı. Harabe halindeki sivil mimarlık örneği yapıların yıkılmasının ardından rekonstrüksiyon çalışmaları da tamamlanıp restorasyon inşaatına başlandı. Ankara'daki Bursalıların buluşma mekanı olacak tesislerde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, müteahhit firmanın yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ankara'da 9 binin üzerinde Bursalı bürokrat olduğunu ifade eden Başkan Altepe, Ankara ile ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için bu projeyi önemsediklerini söyledi. Başkentin en önemli noktası olan kale içine bir sosyal tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Bu tesis gerek bakanlıklar gerekse genel müdürlüklerde çalışan Bursalıların buluşma mekanı olacak. Ankara'daki Bursa lobisinin güçlenmesi ve Bursa için üretilecek fikirlerin burada şekillenmesini hedefliyoruz. İnşaatımız hızla yükselmeye başladı. Hedefimiz 3 ay içinde burayı bitirip bahar aylarında açılış yapmak" dedi.
Bursa evinde restorasyon çalışmalarının başlamasıyla Ankara Kalesi'ne de bir hareket geldiğini kaydeden Başkan Altepe, kale içindeki diğer sivil mimarlık örneği yapıların da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmeye başlandığını, yakın bir zamanda kalenin başkentin en ayrıcalıklı mekanı haline geleceğini vurguladı.
(MŞ)

03.01.2013 11:46:34 TSI

Editör: Wan Haber