Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sivil Savunma ekipleri, Özel Muradiye Koleji öğrencileriyle birlikte bina boşaltma, yangın ve deprem tatbikatı yaptı.
Özel Muradiye kampüsünde düzenlenen tatbikatta, ilk olarak yangın sırasında binanın kısa sürede boşaltılması sağlandı. Daha sonra, depremde hasar gören binalarda mahsur kalan yaralılar, sivil savunma ekiplerince kurtarıldı. Üst katlarda mahsur kalan öğrenciler, sivil savunma ekiplerinin açtıkları atlama yatağının üzerine atlarken, bazıları da ip merdivenle aşağı indi.
Okul Koordinatör Müdürü Muhittin Güney, tatbikatta öğrencilere olası bir afet durumu veya savaş sırasında binayı nasıl boşaltacakları ve kendilerini nasıl koruyacaklarını göstermeye çalıştıklarını söyledi. Güney, öğrencilere sivil savunma, itfaiye ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.
İtfaiye Amiri Nurettin Ayaz ise, ikaz alarm, yangın ve afet tatbikatı yaptıklarını belirterek, "Özel Muradiye Koleji'ndeki öğrencilerimizle birlikte yaptığımız tatbikat başarıyla tamamlandı" dedi.
Tatbikata katılan öğrenciler adına konuşan Temel Buğra Doğan, eğitimin kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek, "İnşallah olmaz ama gerçek hayatta bir yangın veya deprem anında nasıl davranacağımızı öğrenmiş olduk. Tatbikatı düzenleyen öğretmenlerimize, İtfaiye Daire Başkanlığı sivil savunma ekiplerine teşekkür ediyoruz."
(BC-OK-Y)

20.12.2012 15:14:14 TSI

Editör: Wan Haber