İlçenin en işlek caddesi konumunda bulunan Vanyolu Caddesi’nde kış mevsimi şartları nedeniyle geçici çözümler üretmek zorunda kalan Erciş Belediyesi, caddeyi gerçek kimliğine kavuşturmak için Ankara Büyükşehir Belediyesinin de desteğini yanına alarak köklü değişikliklere gitti.

Haziran ayı içinde 10 kilometre uzunluğundaki caddeyi her iki yönünden eski asfaltını kazıdıklarını, içme suyu, yağmurlama kanallarını, yaya kaldırımları ile refüjlerinin yenilendiğini belirten Eriş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, caddenin altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Erciş’in her alanında çalışmaların aralıksız sürdüğünü de anlatan Yaşar, ‘’İlçemizin gözbebeği Vanyolu Caddesi’nin altyapı çalışmalarını tamamlanmış bulunmaktayız. Cadde şu anda her iki yönden BSK asfalt ile kaplanmakta. Ayrıca, caddemizin refüj, kaldırım, aydınlatma ve altyapı hizmetleri belediyemiz tarafından yapılmakta olup, sıcak asfalt çalışması ise kardeş belediyemiz Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Tamamlanmasıyla birlikte ilçemizin yeniden gözbebeği olacak olan caddede tüm aydınlatma direkleri de modern direklerle değiştirilecek, refüjler ağaç ve çiçeklerle süslenecektir. Ayrıca yaya kaldırımlarımız engelli kardeşlerimiz için de uygun hale getirilmiştir. Gösterdikleri sabır için ilçe halkına şükranlarımı sunuyorum. Çalışmalarımıza özveri ile alın terlerini katan mesai arkadaşlarıma da teşekkürlerimi iletiyorum’’ dedi. (iha)

Editör: Wan Haber