Ankara Barosu Başkanlığı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin geçtiğimiz hafta sonunda Yönetim Kurulu üyeleri Av. Erol Aras'ın bürosuna girerek sabit diskleri ve taşınır bellekleri aldığını açıkladı.
Ankara Barosu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin geçtiğimiz hafta sonunda Yönetim Kurulu üyeleri Av. Erol Aras'ın bürosuna apartmanın dışından tırmanmak suretiyle balkondan girdikleri kaydedildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Şüphelilerin, insan hakları ihlallerine karşı Baromuzun faaliyetlerinde bizleri en önde temsil eden Yönetim Kurulu üyelerimizden biri olan Av. Erol Aras'ın bürosundaki bilgisayarların hepsini sökmüş, sabit disklerini çıkarmış, bazı dosyaları karıştırmıştır. Bürodan yalnızca sabit diskler ve taşınır belleklerin alındığı tespit edilmiştir. Basit bir hırsızlık süsü bile verilmemiş, tehdit ve yıldırma amaçlı olduğunu düşündüğümüz olay hakkında Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürü doğrudan bilgilendirilmiş, durum, Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezince de tutanak altına alınmıştır."
Ankara Barosu'nun, savunma hakkına ve meslektaşlara karşı yapılan bütün saldırılara karşı bugüne kadar daima dik ve kararlı bir duruş sergilediği kaydedilerek "Yönetim kurulumuza yapılan bu saldırıdan sonra da aynı dik ve kararlı duruşu sergilemeye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır" denildi.
Kamuoyunda Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın avukatı olarak bilinen avukat Erol Aras ise "Bu basit bir hırsızlık olayı değil. sabit bellek ve taşınır bellek alınmış, dosyalarım ise karıştırılmış" dedi.
(BC-ÖK-Y)

28.01.2013 15:41:38 TSI

Editör: Wan Haber