Türk Kızılayı ile Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden Ankamall, ihtiyaç sahibi çocuklar için el ele verdi. Ankamall'in giriş katına kurulan stantla ihtiyaç sahibi çocuklar için hediye toplanırken, toplanan hediyelerin ise yeni yıl hediyesi olarak ihtiyaç sahibi çocuklara verileceği belirtildi.
Türk Kızılayı ile Ankamall örnek bir kampanyaya imza attı. Yeni yılda ihtiyaç sahibi çocukları unutmayan Türk Kızılayı ile Ankamall yöneticileri, Ankamall'ın girişine açtıkları hediye toplama istasyonu sayesinde çocuklar için hediye topluyor. Konuyla ilgili bilgi veren Ankamall AVM Müdürü Buğra Köse, kampanyanın ortaya çıkışı ile ilgili olarak, "Bu proje bizim ekip arasında yaptığımız bir toplantıda ortaya çıktı" dedi. "Tek başımıza Ankamall olarak bunu yapsak bu doğru değil. Çünkü Türkiye'de çok güzel kurumlar var bunu yapan, yönlendiren. Çok aramızda tartışmamıza gerek kalmadı. Kızılay bu konuda doğru isimdi" diye konuşan Buğra Köse, bu konuda basına da büyük iş düştüğünü söyledi.
Çocuklar için ikinci el hediye istemediklerini belirten Köse, kampanyanın detaylarıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Biz ikinci el hediye kabul etmiyoruz, sıfır olmasını istiyoruz. Çünkü çocuklarımız yılbaşı hediyelerini yılbaşı gibi yaşasın istiyoruz. Daha sonrasında 31 Aralık günü Kızılay yetkilileri bunları teslim alacaklar, ayrıştıracaklar, ihtiyaç sahibi çocuklarımıza bunları aktaracaklar. Organizasyon kısaca bu. Amacımız 3 tır üründür, hedefimizi biz baştan koyduk. Olması konusunda da elimizden geleni de yapıyoruz. Ama dediğimiz gibi bizim elimiz bir tane, siz basın da destek verirseniz sayımızı artırırız diye ümit ediyoruz."

"BU KAMPANYA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Türk Kızılayı'nın dünyanın her yerinde yardımlarda bulunduğuna dikkat çeken Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, "Ancak bu kampanya bizim için çok önemli. Bu kampanyada toplanan tüm ürünler yurt içinde dağıtılacak. Çocuklara yönelik bir kampanya. Kırtasiye, çocuk giyimi ve oyuncaktan oluşan bir hediye kampanyası şeklinde olacak. Ankamall'ın böyle bir düşünce neticesinde Türk Kızılayı'nı tercih etmesi bizim için bir gurur kaynağı oluyor" diye konuştu.
Diğer AVM'lerde otomobil kampanyası düzenlendiğini, Ankamall'de ise binlerce çocuk için hediyeler toplandığını belirten Muzaffer Komit, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"31 Aralık'a kadar toplanan ürünler Türkiye'nin her yanına dağıtılacak. Televizyonlarda görüyoruz; terlikle dolaşan, okuluna terlikle giden, hepimizini gözlerini yaşartan olaylar, görüntüleri görmekten üzülüyoruz. Tabi biz Kızılay olarak elimizden geleni yapıyoruz ancak; Ankamall yönetiminin bize böyle bir teklifle gelmesi bir daha söylüyorum çok önemli bir düşünce. Biz bütün Türkiye'nin bunu örnek almasını diliyoruz ve burada toplanan ürünlerin Türk halkının çocuklarına, kimsesizlere gideceğinden emin olunmasını istiyoruz. Bu vesile ile tekrar Buğra bey nezdinde tüm Ankamall yönetimine teşekkür ediyoruz."

"ANKAMALL, ANKARA'NIN GÖZBEBEĞİ"
Kampanyaya olan ilgiden de bahseden Ankamall AVM Müdürü Buğra Köse, "Bugüne kadar kime dokunduysam katkıda bulundu, katkıda bulunacağı sözünü verenler var. Şimdi o listeye başlayacağız ve biran önce sıkıştıracağız" diyerek, kampanyanın başarıya ulaşabilmesi için sonuna kadar takipçisi olacağının sözünü verdi. Buğra, "Söz verenlere sesleniyorum, takip edeceğim sizi" diyerek esprili bir şekilde kampanyaya destek verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit ise, daha önce de Ankamall'de bir sergi açtıklarını belirterek, "Ankamall Ankara'nın gözbebeği olan bir yer. Bizim için Ankamall'ın önemli bir yeri var" dedi ve bu işbirliğinin devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Açıklamaların ardından ise Ankamall AVM Müdürü Buğra köse ile Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit kampanyaya ilişkin hazırlanan protokole imza koydu. İmzaların atılmasının ardından ise Buğra Köse ve Muzaffer Komit hazırlanan hediye toplama istasyonuna hediye paketlerini bıraktı.
(AT-YHY-Y)

21.12.2012 17:05:17 TSI

Editör: Wan Haber