Toplumu bilinçlendirme adına defalarca yapılan "Anız yakmayın" çağrıları yeterince etkili olmayınca toplumun eğitimine çocuklardan başlandı. Ağır cezaları olmasına rağmen çiftçiler anız yakmaktan bir türlü vazgeçmiyor. Topraktaki verimi düşürdüğü gibi her yıl on binlerce dönüm ormanlık alanların yanmasına ve çıkardığı dumanlar nedeniyle yüzlerce kazaya neden anız yakma olayları Sakarya'da sıklıkla yaşanıyor.
Anız yakmanın önüne geçemeyen ekipler Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım İlköğretim Okulunda "Anız yakma nedir? Anız yakmanın zararları" konusunda öğrencileri bilinçlendirdi.
Serdivan İlçesinde bulunan Zübeyde Hanım İlköğretim Okulunda 2 ayrı sınıfta öğretmen eşliğinde ders saati boyunca 4. sınıf öğrencilerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Zeynep Erişir tarafından "Anız Yakma Nedir? ve Anız Yakmanın Zararları" konusunda eğitim verildi. Öğrenciler konu hakkında bilgilendirilirken merak ettikleri sorulara da cevap buldular. Anız yakmanın artık terk edilmesi gereken yanlış bir alışkanlık olduğunu anlatan Erişir, bu tip eğitimlerle toplumun küçük yaşlarda bilinçlendirilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
Organizasyonu sağlayan Zübeyde Hanım İlköğretim Müdürü İsmail Yaman ve Serdivan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Akyıldız bu tür eğitimlerin tarımın her dalında yaygınlaştırılacağını belirttiler.
(SC-İÇ)

11.02.2013 11:53:59 TSI

Editör: Wan Haber