Mamak Belediyesi, Samsun Yolu kenarında 40 metre yüksekliğe sahip Anıt Bayrak'ın yapımında sona yaklaştı.
5 bin metrekare alanda yapımında sona gelinen Anıt Bayrak Samsun yolu kenarında Başkent'e giriş noktasında inşa ediliyor. Başkent'te en çok Türk bayrağının bir arada bulunduğu projede ayrıca otopark, yürüyüş yolları ve oturma alanları bulunuyor. Anıt Bayrak alanı özel donanımlarla ışıklandırılacak. Her bayrağın altına ayrı ayrı konulacak projektörlerle birlikte Anıt Bayrak Başkentlilere geceleri de tam bir görsel şölen yaşatacak.
Sayı bakımından Başkent'te en fazla bayrağın Mamak'ta dalgalanacağını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Ay yıldızın şanına yakışan anıt bayrak, başta Mamak olmak üzere tüm Başkent'in göğsünü kabartacak" dedi.
Anıt Bayrak'ın, Samsun Yolu'ndan Ankara'ya giriş yönünde olması nedeniyle Başkente gelen vatandaşları karşılayacağını kaydeden Akgül, "Gökyüzünden de görülebilecek Anıt Bayrak, Ankara'nın simgesi olacak. Kule üzerine dikilecek olan 5x10 metre ebatlarında Türk bayrağı sayesinde bu proje Başkent'in en büyük Türk bayraklarından birine ev sahipliği yapacak" dedi.
(BK-ÖZ-Y)

05.01.2013 10:42:08 TSI

Editör: Wan Haber