Yalova Devlet Hastanesi tarafından Türkiye'de ilk kez uygulamaya konulan proje ile çocuklar artık doktordan korkmayacak. Animatörler her gün çocuk servisinde yatan minikleri ziyaret edip hem eğlendirecek hem de hediye verecek.
Yalova Devlet Hastanesi yönetimi, diğer illere de örnek teşkil edecek bir projeyi hayata geçirdi. Çocuk servisinde yatan minik hastaları hedef alan proje kapsamında her gün animatörler bazen palyaço, bazen kovboy ve bazen de Hacivat, Karagöz kıyafetleri ile gösteriler yapacak. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulamanın startı ise bugün verildi. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan'ın da katıldığı uygulamanın açılışında bir konuşma yapan Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hasan Kayabaşı, "Burada Türkiye'de bir ilk olan hizmetimizi başlatıyoruz. Çocuk servisindeki tedavi gören çocuklarımızın tedavilerini daha etkin kılmak için, onları mutlu edip moral değerlerini yükseltmek için bir hizmet başlatmak istedik. Animatörlerimiz çocuklarımızı her gün 2 saat boyunca ziyaret edip onları eğlendirecek ve hediyeler verecekler. Çocuklarımızın moral değerlerinin yükselmesinin tedaviye olan olumlu etkileri de bilimsel olarak ispatlanmış durumda. Hastaneleri şifahanelere dönüştürmek istiyoruz. Çocuklar artık doktorları ve hastaneleri korkulacak yerler olarak görmeyecek" dedi.
Milletvekili Temel Coşkun ise, uygulamanın önemine dikkat çekerek, "Bu program çocuklarımızdan başladı ama ben ileriki dönemlerde büyüklerimiz içinde benzer bir uygulama yapılması lazım. Büyüklerimizin de morale ihtiyacı var. Bu uygulamanın çocuklarımızı artık hastaneden kaçıp korkmak yerine koşarak hastanelere gelmek isteyecek bir duruma getireceğini umuyorum. O nedenle de uygulamayı önemsiyorum" diye konuştu.
Ardından Milletvekili Coşkun, AK Parti İl Başkanı Pehlivan ve Başhekim Kayabaşı çocuk servisini ziyaret ederek, animatörlerle birlikte çocuklara hediyeler verdiler. Çocuklar aldıkları hediyelerin mutluluğunu yaşarken, vatandaşlar ise uygulamanın çok yerinde olduğunu dile getirdiler.
(SÇ-İHS-CC-Y)

21.01.2013 12:51:29 TSI

Editör: Wan Haber