Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde anestezi uzmanlarının ve ameliyat ekibinin iş bırakması sonucu hasta ve hasta yakınları mağdur oldu.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde anestezi uzmanları ve ameliyat ekibinin iş bırakma eylemi nedeniyle ameliyat olacak hastalar taburcu edildi. Kulak-burun-boğaz bölümündeki hastaların da taburcu edildiğini söyleyen hasta yakını Gerçel Kara, 3,5 yaşındaki kızı Ada Ilgın Kara'nın bugün ameliyat olacağını belirterek, grev nedeniyle bugün taburcu ediklerini ifade etti. Kara, kızının kulağına tüp takılacağını ve geniz eti ameliyatı yapılacağını dile getirerek, "3 gün önce hastaneye yatışımız gerçekleşti, bugün de kızımın ameliyata gireceği söylendi. Sabah 07.30'da yatışını yaptık, kızıma sakinleştirici ilaç verildi fakat 1,5 saat bekledikten sonra anestezi uzmanlarının grevde olduğu söylendi ve taburcu edildik" dedi.
Herkesin grev hakkı olduğunu belirten Kara, "İnsanlar bu haklarını kullanırken, özveri içerisinde olmaları gerekiyor. 10-15 kişi grev yapabilir fakat diğerlerinin içeride bulunması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Kara, taburcu edilirken 31 Aralık 2012 tarihine randevu verildiğini dile getirdi.
(PS-CC-Y)

17.12.2012 12:40:48 TSI

Editör: Wan Haber