Google'ın işletim sistemi Android'in en yeni güncellemesi olan Android 5.0 Lollipop, geeride kalanbir kaç gün itibariyle yeni tanıtılan Nexus 6 ve Nexus 9 hariç, Google'ın güncelleme vereceği Nexus modellerine verilmeye başlandı.

 

Google'ın Devoxx geliştirici konferansı sırasında ortaya çıkan görüntü, Android 5.1 hazırlıklarına şimdiden başlandığını ortaya çıkarttı. Devoxx konferansında Android geliştiricilerinden Romain Guy ve Chet Haase, sunumlarını yaptıkları sırada gösterdikleri bir kod örneği Nexus 5 üzerinde çalışan Android Lollipop MR1'e (5.1) ait ilk izleri gün yüzüne çıkartmış oldu.

 

Geçmişe baktığımızda pek yabancı gelmeyen bu durum, genel olarak sistemin hatalarını düzeltmek için çıkarılan güncellemeler olmuştu. 

 

Android'in 2. sürümü olan Eclair, 2.0 ile başlamış ve Android Eclair 2.1 olarak devam etmişti. Aynı şekilde Android Honey, 3.0 başlayıp 3.1 ve 3.2 sürümleri olarak yayınlanmıştı. Aynısı durum Jelly Bean içinde devamlılığını korudu. İlk olarak 4.1 olarak sunulan güncelleme daha sonra 4.2 ve 4.3 ekleriyle kullanıcıya sunuldu.

 

Ancak işin ilginç yanı, Google'ın Android 5.0 güncellemesini henüz yayınlamışken yeni bir sürüm üzerinde çalışıyor olması. 

 

Peki Android 5.1 ne anlama geliyor?

Google'ın yeni sürümünün güncellemede oluşan hataları düzeltmek için geleceği söyleniyor.

 

1415912595_img20141112211717.jpg

 

ANDROİD 5.0

 

Nexus 4'ün hücresel sürümleri için henüz çalışma başlatayan Android kafaları karıştırıyor. Ancak yine de listesinde Nexus 4'ü görüyoruz. Güncellemeyi alacak Nexus 4 cihaz kullanıcıların biraz daha dikkatli olmasını öneriyoruz. Güncellemeyi hemen yüklememelerini biraz beklemelerini öneriyoruz. Bakalım biraz zaman neler gösterecek. Olası bir pil sorunu yaşamamanız adına beklemelisiniz. 

 

Lollipop güncellemesini alacak Nexus Cihazlar;
Nexus 4
Nexus 5
Nexus 7 (2012)
Nexus 7 (2013)
Nexus 10

 

Yeni Nexus 6 ve Nexus 9 cihazları Android'in yeni güncellemesi ile geliyor. Eğer Nexus cihaz kullanıcısıysanız ve Lollipop güncellemesinden faydalanmak istiyorsanız cihazınızın ayarlarına göz atın. Google önümüzdeki günlerde güncellemeyi tüm kullanıcılara yayınlayacağı sözünü verdi. Gogole henüz Lollipop güncellemesi için fabrika imaj dosyalarını geliştirici sayfasında yayınlamadığı söyleyelim.

Editör: Wan Haber