Android Wear kullanıcılarına önemli muştu (müjde) Android Wear kullanıcılarının yüzü şimdiden yenilikleri duyarak güldü. Android Wear artık uygulamaların ekran üzerinde sürekli çalışır durumda kalmasına imkan tanıyacak. Android Wear güncellemesinin önümüzdeki haftalarda akıllı saatlere sunulması bekleniyor.

Android Wear kullanıcılarına müjde! Uygulamalar artık hiç kapanmayacak ve aktif olarak çalışacak.Peki bu nasıl olacak? 

Google Android mobil işletim sisteminin resmi blogunda Android Wear kullanıcılarının yüzünü güldürecek yenilikleri duyurdu. Android Wear artık uygulamaların ekran üzerinde sürekli çalışır durumda kalmasına olanak tanıyacak. Akıllı saat kullanıcıları ekran parlaklığının azalması ve devamında uygulamaların ekranda aktif olarak çalışmasının son bulması sorunuyla karşılaşmayacak.

Android Wear


Diğer taraftan platforma WiFi yani kablosuz ağ bağlantısı desteği ekleniyor, bu sayede akıllı saat ile akıllı telefon arasındaki mesafe görece artsa dahi cihazlar arasındaki bağlantı kopmayacak. Hatırlanacağı üzere Apple Watch etkinliğinde Apple’ın üzerinde durduğu özelliklerden birisi WiFi desteğiydi. Android Wear tabanlı akıllı saatler de WiFi desteğini elde ediyor.


Android Wear işletim sistemi jest desteğine de kavuşuyor. Akıllı saatleri daha kolay ve eğlenceli şekilde kullanmak mümkün olabilir. Örneğin bileğe hafifçe vurma hareketiyle uygulama içerikleri arasında geçiş söz konusu. Yeni uygulama arayüzü ile uygulamalara hızlı erişim olanağı geliyor. Mesajlara yanıt oluşturulurken ekranda direkt emojiler çizilebiliyor. Çok sayıda yeniliğe ev sahipliği yapan Android Wear güncellemesinin önümüzdeki haftalarda akıllı saatlere sunulması bekleniyor.

 

Editör: Wan Haber