Dünya teknoloji devi olan Samsung Android işlemcili bazı telefonları için son güncellemeyi piyasaya soktu. Sık sık gelen güncellemeler kullanıcıları bıktırırken, S6 ve S6 Edge için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi çok dehşet özellikler ve yeniliklerle geliyor. A'dan Z'ye bir çok yenilikle gelen güncellemenin detaylarını wanhaber.com aracılığıyla size aktarıyoruz.

Samsung yeni son model telefonlerı için neler yapmayı düşünüyor? Yeni güncellemenin içeriği nedir? Koreli şirket S6 ve S6 Edge için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini yapmaya hazırlıyor. Fakat bu güncellemeler standart Android telefonlarının yeniliklerinden farklı olarak yeni özellikleri bünyesinde barındırmayı arttıracak. Yeni gelen iki ayrı raporun detaylarına daha yakından bakalım.

Kamera farkları

SlashGear'ın bildirdiği habere göre güncelleştirme RAW görüntü desteğini daha iyi sunacak. 
Bu özellikler şimdilik LG G4 ve HTC One M9'da yer alıyor ki, kullanıcılar sıkıştırılmamış ham görüntü üstünde çok iyi ve daha güzel değişiklikler yapabiliyor. 


Samsung zaten önceden RAW desteğini planlıyordu, fakat bazı sorunlardan dolayı her iki telefon piyasaya sürüldüğünde bu özelliği geri çekmek zorunda kaldı.  Bu arada raporda Samsung'un ek manuel kontroller de sunacağı belirtiliyor. Kamera için önemli değişiklikler söz konusu.

Samsung'a yakınlığıyla tanınan SamMobile sitesi ise Google'ın kamera API'sinde bahsedilen RAW desteğinin tam olarak ekleneceğini tahmin ediyor. 


Ayrıca site kullanıcıların enstantane hızını da kontrol edeceğileceğini rapor işaret ediyor. Bütün bu geliştirmelere karşın daha iyi kamera özelliklerinin eklenmesi için biraz zaman gerekecek. En azından rapor bunu işaret ediyor. Yeni gelişmeler oldukça sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Editör: Wan Haber