TBMM'de dokunulmazlıkların kaldırılmasının görüşüldüğü Anayasa Komisyonu toplantısında yine kavga çıktı. Milletvekilleri birbirine su fırlatırken, yer yer yumruklaşmalar yaşandı.

Kavganın ardından ara verilen komisyonda tekrar toplanılmaya başlandı. Partililer katılmak üzere salonda buluştu. Aradan sonra komisyon gerginlikle başladı. HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, toplantı resmi olarak başlamadan "HDP'li Ferhat Encü'ye ve kendisine yapılan saldırıyı" gündeme getirdi. HDP'li Özkan, "Karşı karşıya olduğumuz ahlaksızlığın farkındayız" demesinin ardından AKP milletvekilleri topluca tepki gösterdi.

Teklifinin tümü üzerinde yapılan görüşmeler yapılırken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçtiğimiz hafta yaşanan kavga görüntülerini eleştirdi. Bozdağ, bu görüntülerin vekillere yakışmadığını söyledi ve danışmanların şiddet içerisinde yer aldığını söyledi. Bunun üzerine HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan "İftira atıyorsunuz" dedi. Komisyonda gerilim tekrar arttı.

Bazı vekillerin birbirlerine pet şişe fırlattığı görüldü. Vekiller arasında tekmeler ve yumruklar da atıldı. Kavga uzun süre devam ederken, Komisyon Başkanı Mustafa Şentop saat 18:30'a kadar toplantıya ara verdi. Milletvekilleri salonda beklemeye devam ediyor. Komisyonda geçtiğimiz hafta da kavga çıkmış ve toplantı pazartesi gününe ertelenmişti.

Bugün yapılan toplantıya, milletvekilleri danışmanların alınmamasına karar verilmişti.

Kavganın ardından ara verilen komisyonda tekrar toplanılmaya başlandı. Partililer katılmak üzere salonda buluştu. Yoğun güvenlik önlemlerinin olduğu belirtiliyor. Ayrıca AKP'den yoğun bir katılım olduğu belirtildi. 
 
HDP'li Ertuğrul Kürkçü, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken'in koluna darp aldığını söyledi. AKP'nin toplantının kapalı olması yönünde görüş bildireceği aktarıldı. 
 
Aradan sonra komisyon gerginlikle başladı. HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, toplantı resmi olarak başlamadan HDP'li Encü'ye ve kendisine yapılan saldırıyı gündeme getirdi. HDP'li Özkan, "Karşı karşıya olduğumuz ahlaksızlığın farkındayız" demesinin ardından AKP milletvekilleri topluca tepki gösterdi.

Aralarında Ferhat Encü, Alişan Önlü, Müslüm Doğan, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü'nün bulunduğu HDP milletvekilleri komisyondaki yerini aldı. 

CHP Milletvekili Okan Cemal Yüksel'in periscope'tan yayın yaptığı bildirildi.

Editör: Wan Haber