Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen Çelebi, Edremit ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, partilerinin kurucusu Turgut Özal'ın, tüm Türkiye'yi kucaklayan bir lider olduğunu söyledi.

Partilerinin ileriki dönemde başarılı olması için çalışacaklarını belirten Çelebi, şunları kaydetti:

"Son seçimlerde de Cumhur İttifakını ve Cumhurbaşkanımızı destekledik. Eksikliklere rağmen ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanına halen ihtiyacı olduğunu gördük. Muhalefetin de ortaya bir şey koyamadığını gördük. Sadece sorunları ortaya koyup, sorunları yüksek sesle seslendirmeyle, vaat siyasetiyle bir şey olmadığını görüyoruz. Onun için de Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmeden sonra aktif bir şekilde Anavatan Partisi olarak istikrarın sürmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızı destekledik." dedi. 

Çelebi, devlete sahip çıkmanın, millete sahip çıkmak olduğunu dile getirerek, bu yüzden cumhurbaşkanını desteklediklerini aktardı. 

Halkı en büyük hakem olarak gördüklerini ifade eden Çelebi, şöyle konuştu:

"Halkımız da o sağduyu gösterdi. AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde önemli işlere imza attı. Bu süreçte ciddi işler yapıldı. Şimdi hep beraber üretime yönelmeliyiz. Cumhurbaşkanımızla elimizden geldikçe görüşüp fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kendisi de Anavatan Partisi'ni önemsiyor. Kurucu Genel Başkanımızı kendisine referans aldığını söylüyor. Biz de ülkemize katkı adına ve Türkiye'nin istikrarı için omuz vermeye her zaman hazırız." (AA)

Editör: Wan Haber