Bahçelievler'deki anaokullarına girerek hırsızlık yapan 1'i çocuk 3 kişi ile çalınan malzemeleri satın alan 1 kişi yakalandı. Zanlıların anaokulundan hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Alınan bilgiye göre, ihbar üzerine harekete geçen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, anaokullarında bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Kameralardaki şahısları belirleyen ekipler, daha sonra anaokullarından çaldıkları elektronik eşyaları satan Ergün K. (42), oğlu Saim K. (21) ve 15 yaşındaki yeğenleri A.K. ile birlikte bu eşyaları satın alan Bülent G.'yi (35) yakaladı. Şüphelilerden Ergün K., Saim K., Bülent G. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilirken A.K. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. A. K.'nin 17 Kasım 2012 tarihinde bir hırsızlık olayına karıştığı ve savcılık kararıyla serbest kaldığı ve 11 gün sonra tekrardan hırsızlık olayını gerçekleştirdiği öğrenildi. Anaokullarından çalınan 7 adet bilgisayar, 11 adet bilgisayar monitörü, 3 dizüstü bilgisayar, 10 cep telefonu, 1 adet yazıcı, 2 harici disk bellek, 1 adet teleskop'a polis el koydu. Ergün K. ve Saim K. sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanırken Bülent G. ise serbest bırakıldı.
Öte yandan şüphelilerin anaokullarından gerçekleştirdikleri hırsızlık anları ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, 28 Kasım 2012 tarihinde anaokuluna giren iki şüpheli idari bölüme çıkıyor. Güvenlik kamerasını fark eden Saim K. ile A.K. yüzlerini giysilerini kapatıyor ve eğilerek odalara giriyor. Bir başka görüntüde ise iki şüpheli hırsızlık için girdikleri okulun idari bölümünde kamerayı fark edince yüzlerine ve ellerine poşet geçiriyor. Şüphelilerden biri kamerayı ters çevirmek için sandalyeye çıksa da kamerayı çeviremiyor. Kamerayı ters çeviremeyen iki şahıs ardından oda da bulanan masanın çekmecelerini karıştıktan sonra anaokulunda hızla çıkıyor.
(ET-ÖZ-Y)

08.12.2012 11:51:33 TSI

Editör: Wan Haber