Okuldaki sınıflarda sergilenen ürünlerin yer aldığı serginin açılışı Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani tarafından yapıldı. Açılışın ardından okul idaresi, veli ve öğrenci işbirliğiyle çöp malzemelerden oluşan kıyafetlerin tanıtımının yapıldığı defileye geçildi. Minik öğrencilerin defileyle tanıttığı çöp kıyafetlerinin ardından, davetliler sınıflarda kurulan stantları gezdi. Çöp olarak görülen cam, plastik ve kağıt gibi atık olan ürünler değerlendirilerek elde edilen ayna, çok amaçlı kutu, çerçeve, buzdolabı süsü, sepet, mumluk, aksesuar ve peçetelik gibi ürünler davetlilerden büyük beğeni gördü. Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani de stantları tek tek gezerek hazırlanan ürünler hakkında minik öğrencilerden bilgi aldı. Sergilenen ürünlerden de satın alan Ceylani, farkındalık oluşturmak adına yapılan etkinliği çok olumlu bulduğunu söyledi. Serginin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik eden Muhlis Ceylani, “Geri dönüşüm günümüzün temel konusudur. Öğrencilerin zihninde bilinç oluşturarak, diğer yaşıtlarına örnek teşkil ediyor. Burası bir anaokulu. Günlük hayatta kullanıldıktan sonra çöpe atılacak malzemelerden ürünler yapılmış. Böylece bir kermes düzenleyerek anlamlı hale getirmişler. Çocuklarımızda suyu, toprağı ve havayı kirletmeme bilinci oluşuyor. Atık maddelerin çevreye verdiği zararın farkına vararak dünyanın ne kadar güzel ve yaşanılabilir olduğu bilinci oluşturuluyor. Aynı zamanda kendi oyuncaklarını yapmalarının da zevkine varıyorlar. Ayrıca bu tür etkinlikler ileride çocuklarımızın proje hazırlarken başarılı olmalarına katkı sağlayacaktır” dedi.

Ceylani, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının da bu tür etkinliklere katılmasında yarar olduğunu sözlerine ekledi.

Sevgi Çiçekleri Anaokulu Müdürü Cihat Beyaz ise, okul olarak doğaya saygı etkinliği kapsamında geri dönüşüm ile ilgili projeler hazırladıklarını belirterek, “Çöp olarak görülen cam, plastik ve kağıt gibi atık olan tüm ürünleri değerlendirdik. Ayna, çok amaçlı kutu, çerçeve, buzdolabı süsü, sepet, mumluk, aksesuar ve peçetelik gibi ürünler elde ettik. Ürünlerimizi kermesimizde velilerimize satışa sunduk. Ayrıca poşetlerden atık ürünlerden velilerimiz kostümler yaptı. Sergi açılışında defile ile kostümlerimizi sergiledik. Amacımız erken yaşta çocuklara doğa bilinci kazandırmak, geri dönüşüm ile ilgili duyarlılık oluşturmaktır” diye konuştu.

galeri.PNG

Editör: Wan Haber