Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun 20'nci ölüm yıldönümü kapsamında düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) devam ediyor.
Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu'nun Uğur Mumcu Anma Etkinliği dolayısıyla düzenlediği 'Anadolu Tezenesinde Uğur Mumcu' etkinliği türkülerle adalet haykırışına sahne oldu. Yöreden yöreye değişiklik gösteren bağlamanın tellerine vuruş biçimini de ifade eden 'tezene'nin her tele vuruşunda Uğur Mumcu ve Uğur Mumcuların yürekli haykırışlarının yer aldığı etkinlikte Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu'na bağlı 84 Köy Derneği'nde yetişmiş yerel sanatçılar Uğur Mumcu için ağıtta bulundular. Uğur Mumcu'yu türkülerle anarak adalet arayışına bir nebze olsun ortak olmak istediklerini ifade eden Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Cemal Kaman, 'Düşündüklerini söyleyen ve kalemini özgürce kullanabilenlerin olduğu bir Türkiye' diledi.
Yerel sanatçılardan Malik İnci, Mehmet Ağcaoğlu, Turgay Kurumlu, Mehmet Kale, Uğur Donat, Umut Yurdusar ve Yeter Sarıateş türkülerini Uğur Mumcu için söylediler.
(BK-ÖZ-Y)

30.01.2013 11:26:51 TSI

Editör: Wan Haber