Anadolu Ring Ateşi Spor Kulübü ile Kocaeli Gençlik ve Spor Kulübü, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu'nun da katılımıyla açıldı.
Kocaeli Gençlik ve Spor Kulübü ve Anadolu Ring Ateşi Spor Kulübü katılım programı, Anadolu Ring Ateşi Spor Kulübü salonunda, yaklaşık 200 kadar sporcu, veli ve izleyicinin katılımıyla açıldı. Açılışa; ayrıca Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı, Türkiye Olimpian Derneği Başkanı ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı ve Beyaz Kuşak Dergisi İmtiyaz Sahibi Kaya Muzaffer Ilıcak, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu As Başkanı Şenaydın Akkılınç, İstanbul Profesyonel Boks Federasyonu Başkanı Vedat Akova, İstanbul Profesyonel Boks Federasyonu Başkan Yardımcısı Hayrettin Dikkanoğlu, Ata Savunma Sanatı Federasyonu As Başkanı Tacettin Oduncu, Ata Savunma Sanatı Federasyonu Başkan Yardımcısı Gülten Uçar, Mavi Yıldız Spor Kulübü Başkanı Halil İbrahim Gör ve Yönetim Kurulu, Maltepe 1453 Gençlik Sporu Kulübü Başkanı Cevdet Pirgaip, Saadet Partisi Maltepe İlçe Başkanı Mustafa Akın ve Yönetim Kurulu üyeleri, Milli Boksör Cevat Aladağ, Aikido Spor Kulübü Başkanı Cevdet Çiner'de yer aldı.
Açılış konuşmasını yapan, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Muzaffer Ilıcak, uyuşturucu ve kötü alışkanlıkların önüne ancak sporla geçilebileceğini, sporun kişiye ve topluma faydalarını anlattı. Federasyon olarak yaptıkları çalışmalardan da bahseden Ilıcak, kulübün, spor camiasına hayırlı olmasını temenni etti.

"UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TEK YOL SPOR' SLOGANIMIZI DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARIMIZLA DÜNYAYA DUYURACAĞIZ"
Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Muzaffer Ilıcak, uyuşturucu ve kötü alışkanlıkları olan gençlerin sosyal hayatlarında başarısızlığa mahkum olduklarına vurgu yapan Ilıcak, "Uyuşturucuyla mücadelede tek yol spor' sloganımızı Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarımızla dünyaya duyuracağız. İdol sporcularımızla anaokullarından üniversiteye kadar öğrencilerin ayağına giderek uyuşturucunun zararlarını anlatıp, spora yönlendireceğiz. Bu çalışmalarımızda en önemli yardımcımız kulüplerimiz ve ailelerimiz olacak. El birliği ile çocuklarımıza korunma yollarını anlatacağız dedi. Kickboks, Wushu, Boks, Muaythai, Tekvando, Jimnastik, Yüzme Branşlarında faaliyet gösteren Kocaeli Gençlik ve Spor Kulübü ve Anadolu Ring Ateşi Spor Kulübü mücadele sporlarına yepyeni bir soluk getirecek" dedi.
Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ise, spor kulübünün hayırlı olmasını temenni ederek, açılışa katılan gençlere ve ailelerine, eğitim ve sporun önemi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca olimpiyatlarda alınan derecenin yeterli olmadığını, bununla ilgili tüm yetkili kişi ve kurumların görevini yapması gerektiğini savunarak, sporculardan büyük hedef koymalarını, çok çalışmalarını ve ülkemizi olimpiyatlarda daha fazla sporcu sayısıyla temsil etmelerini istedi.

"SPOR BRANŞLARININ TOPLUMDA TANITILMASI VE TEŞVİK EDİLMESİ MİSYONUNU ÜSTLENİYORUZ"
Anadolu Ring Ateşi Spor Kulübü Başkanı Erdal Karadağ ise açılışın hayırlı olmasını temenni ederek, yaptıkları çalışmaları ve bundan sonra yapmayı hedeflediklerini anlattı. Kocaeli'nde Kocaeli Gençlik ve Spor Kulübü olarak faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Erdal Karadağ, "Spor başlı başına bir eğitim. Spor branşlarının toplumda tanıtılması ve teşvik edilmesi misyonunu üstleniyoruz. Üzerimize düşen fedakarlıkları yapmaya her zaman hazırız. Öncelikli hedefimiz ise gençlerimizi kötü alışkanlık ve ortamlardan uzaklaştırmak. Ahlaklı, cesaretli ve örnek şampiyon sporcular yetiştirmek" diye konuştu.
Prof. Dr. İbrahim Öztek ve Kaya Muzaffer Ilıcak, Kulüp Başkanı Erdal Karadağ'a yaptığı hizmetlerden dolayı başarı belgesi, kitap ve kupa hediye ettiler. İkramın ardından kulüp öğrencileri tarafından hazırlanan tekvando, boks, wushu, muaythai ve kick boks gösterileri yapıldı. Program sonunda Prof. Dr. İbrahim Öztek ve Muzaffer Ilıcak tarafından tüm sporculara Dünya Uyuşturucuyla Mücadele eden Sporcular Federasyonu onaylı sertifikalar dağıtıldı.
(BH-EYB-S)

01.02.2013 14:00:07 TSI

Editör: Wan Haber