Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Anadolu Rapsodisi", Osmaniyeli sanatseverleri büyüledi.
Cebelibereket Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Yeni Yıl Konseri olarak organize edilen Anadolu Rapsodisi'ni Vali Celalettin Cerrah ve eşi Hülya Cerrah, Garnizon Komutanı Muharebe Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkan Vekili Ayşe Argun, Vali Yardımcıları Yusuf Özdemir, Ali Çağlar ve M. H. Nail Anlar, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve eşleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri ile çok sayıda sanatsever izledi.
Mersin Devlet Opera ve Balesi orkestra ve solist sanatçıları Funda Uyanık, Zeynep Halvaşi, Onur Polat, Mehmet Yılmaz'ın yer aldığı konserde; Anadolu'nun çeşitli yörelerinden Karadeniz Rapsodisi, Açıl Ey Ömrümün Varı, Ben Seni Sevduğumi, Çökertme, Urfanın Etrafı, Divane Âşık Gibi, Çayda Çıra, Gaziantep Yolunda, Yemen Türküsü, Asiye, Gelevera Deresi, Hekimoğlu, Şu Yüce Dağların, Gökte Yıldız Ay misun, Silifke'nin Yoğurdu isimli türküler seslendirildi.
Vali Cerrah, konser sonunda tüm solist ve orkestra sanatçılarını tebrik ederek, Osmaniye'de bu güzel konseri gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.
(ACK-Y)

31.12.2012 13:40:39 TSI

Editör: Wan Haber