Didim'de kendilerini Anadolu Güneşi kadınları olarak adlandıran topluluk dayanışma ve kaynaşma amaçlı her hafta bir araya geliyor.
Didim'de kendilerini Anadolu Güneşi kadınları olarak adlandıran topluluk dayanışma ve kaynaşma amaçlı her hafta bir araya geliyor. Topluluk herhangi bir siyasi amaç yada başka bir etkinlik yapmak amaçlı toplanmadığını kaydeden Topluluğun kurucu başkanı Nurlaş Bayazıt Batuman topluluğun adının bir gezi sırasında başlarından geçen bir olay sonrasında konulduğunu anlatırken "Bizler içerisinde yurt dışında yaşamış ve Didim'e yerleşmiş, başka yerlerden gelerek Didim'e yerleşmiş, Didim'de yaşayıp büyüyenlerinde yer aldığı bir topluluğuz. Her hafta Çarşamba günleri bir araya geliyoruz. Şu an 94 kişi olduk; herhangi bir sosyal amacımız yok; bizim amacımız birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermek, kaynaşma ve dayanışmamızı arttırmak, hafta içinde yaşadığımız stresi atmaktır. Aramıza her farklı siyasi görüşten, din'den renk'ten kişiler var; dostça bir araya geliyoruz ve güzel vakit geçiriyoruz" dedi.
Topluluğun 2 yıldır sorumluluğunu üstlenen Yasemin Cura ise kadınların bu tür etkinliklerde bir arada olmasının güzel olduğunu dile getirdi.
(HÇ-MB-İK)

10.01.2013 12:42:48 TSI

Editör: Wan Haber