Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, ana okulu ve kreş öğrencilerine kızamık aşısı yapılıyor.
Kütahya'daki 2 askere kızamık teşhisi konulmasının ardından Suriye sınırından gelen sığınmacılarda da kızamık vakası ortaya çıkması yetkilileri harekete geçirdi. Virüsün yayılmasını engellemek için ülke genelinde aşılama yapılması gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde aşılama programı başlatıldı. Çanakkale Toplum Sağlığı Örgütü tarafından yapılan açıklamada, kızamık aşılarının rutin olarak her sene yapıldığı, aşı programında yer almamasına rağmen bakanlık tarafından anaokulu öğrencilerinin ve askeri birliklerin aşılanması için resmi yazı gönderildiği bildirildi.
Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Askeri birliklerin aşılanması kendi bünyesinde yapılacak. Anaokulu öğrencilerine kızamık aşıları önümüzdeki hafta İlçe Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından yapılacak. Aşılar Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak" denildi.
Lapseki Belediyesi bünyesinde yer alan kreşte velilere bilgi verildi. Aileler sağlık ocağına giderek çocuklarına aşılarını yaptıracak.
(MU-GD-MŞ)

08.02.2013 12:27:37 TSI

Editör: Wan Haber