Bebeğinizi Amerika’da dünyaya getirmeye ne dersiniz? Amerika’da doğum yapmak artık sadece magazin sayfalarında gördüğümüz ünlü isimlerin değil, her kesimden ailelerin de başvurabileceği bir uygulama. Amerika’da doğum konusunda kurumsal hizmet veren ve bu alanda en büyük danışmanlık firması olan Yeni Bir Hayat kurucusu Şevki Akaydın Türkiye’nin her şehrinden ailelerin kendileri ile iletişime geçtiğini belirtiyor. Öyle ki banka kredisi alarak Amerika’ya doğum yapmak için gitmeyi planlayan anne ve baba adayları bile bulunuyor. Çünkü Amerika’da doğmak demek bebeğiniz için Amerikan vatandaşı olması anlamına geliyor. Bu ise Amerika’ya yerleşmesi, çalışabilmesi, vizesiz birçok ülkeye seyahat edebilmesi gibi birçok özel haklarının olması demek.

Aileleri Amerika’da doğum yapmaya teşvik eden bir diğer neden ise çocuklarının Amerika’da eğitim görebilme şansının olması. Üstelik bu eğitimi ücretsiz veya çok düşük bedellerle gerçekleştirebiliyorlar. Örneğin Amerikada lise eğitimi Amerikalı öğrenciler için ücretsiz olarak sunuluyor. Ülkenin farklı bölgelerinde çok kaliteli temel eğitim veren okullar mevcut. Amerika’da dünyaya gelen ve vatandaş olan bir öğrenci de bu okullarda ücretsiz olarak eğitim görebiliyor.

Eğitim alanında ki imkanlar sadece liselerle sınırlı değil, aynı zaman da Amerika’da üniversite eğitimini de kapsıyor. Bu alanda da ödenecek okul ücretleri diğer ülkelerden gelen öğrencilerin çok altında yer alıyor.

 Yeni Bir Hayat kurucusu Şevki Akaydın Amerikan vatandaşlığının tüm imkanlarından en iyi şekilde faydalanmak için ise iyi düzeyde İngilizce bilmenin faydalı olacağını belirtiyor. Bunun yolu ise küçük yaşlardan itibaren İngilizce ağırlıklı bir eğitim almak veya yurtdışı dil okulları aracılığı ile İngilizce öğrenmek. Böylece İngilizceyi ana dili seviyesinde öğrenen çocuk ileri de Amerika’ya yerleşmeye karar verirse iş bulmakta ve topluma uyum sağlamakta zorluk çekmiyor.

Yeni Bir Hayat Amerika’da doğum düşünen ailelere Miami, Tampa, Los Angeles başta olmak üzere 120’den fazla şehir ve hastane de hizmet sunuyor. Anne adayının Amerika’ya gidişi hamileliğin 7. ayında gerçekleşiyor. Ancak bu tarihten çok önce Amerika’da kalacağı ev tutulmuş, doktor ve hastane randevuları alınmış oluyor. Anne adayı ve ailesi Amerika’da  uçaktan indiklerinde Yeni Bir Hayat’ın gittikleri şehirdeki Türk yetkilisi tarafından karşılanıyorlar. Bu kişi orada bulundukları süre boyunca her konuda kendilerine yardımcı oluyor. Doğumdan yaklaşık 3 hafta sonra ise Türkiye’ye dönş gerçekleşiyor.

Editör: Wan Haber