Yalova'da yaşayan bir çift, ameliyat için Trabzon Özel İmperial Hastanesini seçti. Doğuştan kalça çıkığı problemi bulunan ve yürüme güçlüğü çeken Remziye (53) ve Reşat Kurşun (55) çifti, Özel İmperial Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlıklarına kavuştu.
Aslen Trabzonlu olan ve 25 yıldır Yalova'da yaşayan RemziyeReşat Kurşun çifti, ameliyat sonrası kendilerine refakat etmeleri için kızlarının karne tatilini fırsat bilerek Trabzon'da Özel İmperial Hastanesi'nde ameliyat oldu.
Yapılan operasyon sonrası sağlığına kavuşan Reşat Kurşun, şöyle konuştu: "Benim doğuştan, eşimin beş yaşında düşme sonucu oluşan kalça çıkığı problemimiz vardı. Bu yaşımıza kadar yüremede sıkıntılarımız vardı ve olmamız gereken ameliyatı erteliyorduk. Son zamanlarda ağrılarımızın artması nedeniyle ertelediğimiz ameliyatı olmaya karar verdik. Ameliyat sonrası bize refakat etmesi için kızımızın karne tatilini fırsat bildik ve Trabzon'a gelerek ameliyat olduk. Dr. İbrahim Şahin bizim aile doktorumuz gibi. Annem, kızkardeşim ve akrabalarımızın ameliyatını Dr. İbrahim Şahin yapmıştı. Şu an rahat yürüyebiliyoruz. Başta ameliyatımızı gerçekleştiren doktor olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür ederiz."
Operasyonu gerçekleştiren Özel İmperial Hastanesi Ortopedi uzmanı Op.Dr. İbrahim Şahin, "Hastalarımızın doğuştan tedavi edilmemiş kalça çıkığı zemininde oluşmuş kalça kireçlenmesi vardı. Ayakta kısalık ve hareket kısıtlığına bağlı ileri derecede topallama mevcuttu. Hastalar destekli ve güçlükle yürüyebiliyorlardı. Bel hareketleri bozulmuştu. Yapılan ameliyatla bacak kısalığı ortadan kaldırıldığı için rahatlıkla ve desteksiz yürüyebileceklerdir" dedi. Dr. Şahin, yapılan ameliyatla belde ve dizlerde ileride oluşacak patolojileri önlemiş olacaklarını belirterek "Bu nedenle bebeklikteki ve çocukluktaki kalça patolojileri tedavi edilmelidir. Aksi takdirde bu hastalarımızdaki gibi büyük sorunlar ortaya çıkar" dedi.
(BK-EK-HO-Y)

03.02.2013 11:20:44 TSI

Editör: Wan Haber