İstanbul'da Fatih Terim Stadı'ndaki Ziraat Türkiye Kupası'nda dün oynanan Başakşehir-Amedspor maçında Semih Şentürk uzatma dakikalarında attığı golden sonra rakip tribün önünde asker selamı verdi. Amedspor'un İstanbul'a gelen misafir taraftarlarından ise 100 kişi gözaltına alındı. Taraftarlardan 36'sının Emniyet'te tutulduğu öğrenildi.

T24’ten Veysi Polat’ın haberine göre, Başakşehir-Amedspor maçında gözaltına alınan yaklaşık 100 taraftarın bir çoğu 18 yaşından küçük olması sebebiyle serbest bırakılırken, 30 taraftarın sağlık kontrolü için hastanelere sevk edildiği, ardından Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüleceği bildirildi. Ayrıca 6 çocuğun Başakşehir Emniyet’te gözaltında bulunduğu belirtildi.

Taraftarların gözaltına alınma gerekçesi olarak İstiklal Marşı’na saygısızlık ve “Her yer Sur, her yer direniş” ve “Her yer Cizre, her yer direniş” sloganları gösterildi. Taraftarların aynı zamanda “Çocuklar ölmesin, maça gelsin” sloganları attığı bildirildi.

“Örgüt üyeliğinden işlem yapılabilir”
Medipol Başakşehir evinde ağırladığı Amedspor ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından deplasman takımının taraftarları uzun süre koridorda bekletildi ve Spor Şube tarafından 8 kamera ile her açıdan yüzlerinin fotoğrafı çekildi.

Konuyla ilgili konuşan İstanbul Barosu’ndan avukat Bülent Çoban, “Gözaltına alınanların 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten işlem yapılacağı söylendi” dedi. Emniyet tarafından yapılan incelemelerin ardından ‘örgüt üyeliği’nden de işlem yapılabileceği bildirildi.

“Teknik heyetin yaptıkları yetmezmiş gibi, Semih de asker selamı verdi”
Teknik direktör Semih Küçükbayrak, Başakşehir stadında büyük bir haksızlık yaşandığını belirterek, “Kupada ilk 16’ya kaldık, mücadelemizde hedefimize ulaştığımız anlamına geliyor bu. Başakşehir’de ‘fair-play’e yakışmayan görüntüler yaşandı. Sakatlanma sırasında bir topu taca attık. Ancak takımın teknik heyeti dahi oyunculara müdahale etti. Başakşehir’e yakışmadı bu durum” dedi. Küçükbayrak, teknik heyetin “çirkin hareketler” yaptığını söyledi ve “tahrik ettiler” dedi.

Amedspor futbol şube sorumlusu Servet Erol, “Maçtan sonra taraftar grubumuzu apar topar gözaltına aldılar. Sokak aralarında dövülüp ellerini tersten kelepçelediler. Futbol müsabakası bir savaş değildir” dedi. Kulüp avukatlarının devreye girdiğini ve İstanbul Barosu’ndan destek istendiğini belirten Erol, “2-0 öndeyken hakem hataları nedeniyle 5 dakika olması gereken uzatmaların 6. dakikasında gol yedik. Teknik heyetin yaptıkları yetmezmiş gibi bir de Semih Şentürk’ün asker selamı vermesi taraftarlarımıza yönelik kabul edilemez bir harekettir. Burada bize hiç misafirperver davranmadılar” ifadelerini kullandı.

Semih Şentürk’ten asker selamı
Maç esnasında ise Semih Şentürk 90+5’te attığı golden sonra takım arkadaşı Cenk Ahmet ile birlikte Amed taraftarlarının bulunduğu tribünlere koşarak asker selamı verdiler. (T24)

Editör: Wan Haber