Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 1,5 yaşındayken çocuğu olmayan amasına evlatlık verilen ve şu anda 18 yaşında olan Derya Doğru 2 aydır kayıp. Polise ve savcılığa başvuran Derya'nın gerçek anne ve babası göz yaşları içinde kızlarının bulunmasını istedi.
Derya henüz 1,5 yaşındayken, amcası olan Nihat Doğru'ya (55) evlatlık olarak verildi. Çocuğu olmadığı için yuvaları yıkılmasın diye kızını abisine evlatlık veren Derya'nın gerçek babası İsmail Doğru, kızına gerçeği 12 yaşında anlattıklarını söyledi. Ocak ayı başında 17 yaşını doldurup 18'ine giren Derya, 2 ay önce üvey anne-babası evden hastaneye gitmek için çıktıktan sonra, evden kimliğini ve 20 lira para alarak çıktı. Bir daha kendisinden haber alınamayan genç kızın gerçek anne ve babası Derya'nın hayatından endişe ediyor.
Derya Doğru'nun gerçek babası İsmail Doğru ile annesi Ümran Doğru, kızlarının bulunması için yetkililere seslendi. Baba İsmail Doğru, kızı Derya'nın ağabeyinin yanında durduğunu belirterek, "2 aydır kayıp. Öldü mü kaldı mı bilmiyoruz. Savcılığa da başvurduk, polise de başvurduk. Araştırdıklarını söylüyorlar, ancak hala bir haber yok. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ağabeyimin çocuğu olmadığı için 1,5 yaşındayken kızımı onlara verdim. Ama kimlikte bizim üzerimizeydi. Yengem sahte bir kimlik çıkartmış, bize düşman olarak yetiştirdi kızımı. Kızım bize sokulamadı. 2 arada kaldı. Bayramlarda, kandillerde bile kızımızı bize göndermediler" dedi.
Kızının kaçırılmış olmasından şüphelendiklerini de belirten acılı baba, "Kızım eğer kendi kaçmış olsa, evlenmek için gitse muhakkak şimdiye kadar haber alırdık. Biz hayatından endişe ediyoruz. Kendi gitmiş olsaydı arardı, ne için gittiğini de bu zamana kadar söylerdi. Eğer evlenmek için kaçtıysa da eyvallah, veririz. Ama böyle bir şey de yok" diye konuştu.
İsmail Doğru, kızı Derya'ya 12 yaşındayken gerçek anne-babasının kendileri olduğunu söylediklerini anlatarak, şöyle konuştu: "Ağabeyimin çocuğu olmadığı için annem bize vasiyet etti, ağabeyimle yengem ayrılacaktı. Oğlum dedi, bir tane sen ver, bir tane de diğer ağabeyin versin. Tamam anne dedik. Ama onlar kızımızı bize düşman etti. Yengem sahte kimlik çıkardı. Ben buradan yetkililere sesleniyorum, bulsunlar çocuğumu. Belediye başkanım sağ olsun yardımcı oldu. Gereken yerleri arayıp yardım istedi. Ama henüz bir netice yok. Ben devletten çocuğumu bulmalarını istiyorum".
Derya Doğru'nun gerçek annesi Ümran Doğru ise, senelerdir kızının acısıyla yaşadığını ifade ederek, "Bana herhangi bir şey sorulmadı, eşimin ailesi tarafından verildi. Kız bize karşı nefretle büyüdü. Senelerdir ben onun acısıyla yaşıyorum. Şimdi de hayatından endişe ediyorum. Ailesinden şikâyetçiyim. Kızımı bulsunlar. Oradan çıktı kızım. Ben kızımı aynı şekilde geri istiyorum. Benim evladım gitti, ama ben onun arkasındaydım her zaman. Konuşmasa da ben onu görmek için yolundan geçiyordum. Perdeyi kapatıyordu benim yüzüme. Dışarı çıkmazdı. Sadece bir telefon almışlar, onunla arkadaşlarıyla mesajlaşıyormuş. Kendini eve kapatıyordu, bir camdan bakarsa bakıyordu. Okulu lisede bıraktı" diye konuştu.
(SB-MŞ)

09.01.2013 12:30:48 TSI

Editör: Wan Haber