Ödemiş'te uzun süredir kış aylarında şambali tatlısı satışı yapan Cengiz ve Mehmet Yeşilbahçe kardeşlerin, oğulları da babalarının izinden gidiyor. Bir yandan okuyup akşamları da şambali tezgahını bekleyen amcaoğulları Ali ve Alican, harçlıklarını buradan çıkartıyorlar.
Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi motor bölümü ikinci sınıf öğrencisi Ali Yeşilbahçe, aynı okulda birinci sınıfta eğitim gören amcaoğlu Alican Yeşilbahçe ile her akşam üstü şambali arabasını alarak ilçenin Mezarbaşı mevkiinde vatandaşlara satış yapıyor. Hem eğitim hayatını sürdüren hem de iş hayatına erken bir başlangıç yapan kuzenler, dede mesleğini sürdürmenin de gururunu yaşıyor.
Dededen toruna şambali tatlıcılığı yaptıklarını belirten kuzenler, "Dedemizden bu yana Ödemiş halkına şambali lezzetini sunuyoruz. Günlük ve taze olarak hazırlanan tatlıyı okuldan sonra halkımıza sunuyoruz. Hem okul, hem de tezgah yorucu olsa da biz bir yandan hayatı da öğrendiğimiz için mutluyuz. Kış mevsiminde şambaliye daha çok ilgi oluyor. Biz de babalarımıza yardımcı olarak bu yükü birlikte omuzluyoruz. Şambali tatlıcılığı bizim aile mirasımız" diye konuştular.
(AG-ERG-Y)

16.01.2013 13:49:39 TSI

Editör: Wan Haber