Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 260 kilo esrar maddesini ambulansla İstanbul'a götürmek isteyen iki kişiyi gözaltına aldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, doğu illerinden İstanbul'a hasta nakil ambulansının içerisinde götürülmek istenen 260 kilo esrar maddesini ele geçirdi. Bir ihbarı değerlendiren narkotik polisi, TEM otoyolunun Kartepe Tepetarla mevkiinde aracı beklemeye başladı. Bir çekici üzerinde gelen hasta nakil ambulansı, bir süre takip edildikten sonra yol kenarında durduruldu. Ambulansın hasta bölümünde 20'şer kilogramlık 13 çuval içerisinde toplam 260 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Polisler, çekici sürücüsü ile birlikte ambulans şoförü Mustafa D. (35) ve Fikret G. (34) isimli şahısları gözaltına aldı. Şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken ambulans ve çekici otoparka çekildi.
Şahısların yapılan sorgularında, Kartal'da bir hasta nakil firmasına bağlı çalıştıkları, şirkete ait ambulansla Diyarbakır'a giderek esrar maddesini temin ettikleri öne sürüldü. Dikkat çekmemesi için hasta nakil ambulansı ile uyuşturucu maddeyi İstanbul'a götürmek isteyen şahısların ambulansı Sivas'ta arızalanınca ambulans çekiciye yüklendi ve İzmit'e kadar çekici üstünde geldikleri öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Mustafa D. ile Fikret G. adliyeye sevk edildi.
(NA-MA-HO-Y)

31.12.2012 14:45:44 TSI

Editör: Wan Haber