Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir hastanın adresini arayan ambulans şoförü, yolun karşısına geçmeye çalışan askere çarptı.
Edinilen bilgiye göre, Hamdibey Mahallesi'ndeki bir hastaya müdahale etmek için Ayvalık Devlet Hastanesi'nden sevk edilen 112 ekibini taşıyan ambulansın şoförü T.İ., hastanın bulunduğu evin adresini sormak üzere bir kahvehanenin önünde durdu. Adresi öğrendikten sonra harekete geçen ambulans, o sırada kaldırımdan inip yolun karşısına geçmek isteyen Reşat Durmaz'a çarptı. İddiaya göre aracın lastiği, Tekirdağ-Çerkezköy'de vatani görevini yaparken 8 günlük mazeret izni alarak memleketi Ayvalık'a geldiği öğrenilen 20 yaşındaki Durmaz'ın sol bacağının üzerinden geçti. Mahalledeki hastayla birlikte kendini ezen ambulansla Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Reşat Durmaz'ın sol ayağının 3 yerinden kırıldığı öğrenildi.
Hayati tehlikesi bulunmayan Durmaz'a önümüzdeki günlerde bacağından bir dizi operasyon yapılacağı öğrenilirken, kazazedenin babası Vedat Durmaz ise yaşanan olaya sert tepki gösterdi. Baba Vedat Durmaz, "Askerden izne gelen oğlumu yerde yatarken gören ambulans şoförü ve aynı zamanda acil tıp teknisyeni T.İ. oğlumu ambulansa almak istememiş. Kendisine verilen görevin Hamdibey Mahallesi'ndeki hastayı almak olduğunu söylemiş. Oğluma, 'Senin hiçbir şeyin yok. Evine gidebilirsin. Bacağında sadece basit bir şişlik var. Küçük bir eziklik var, o kadar' demiş. Oğlum ısrarcı olunca önce diğer hastanın adresini bulup o hastayı da ambulansa alarak hastaneye götürmüşler" iddialarında bulundu.
Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Recai Yılmaz ise, kazadan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Şu anda hastamız ortopedi servisinde müşahede altında. Kazayla ilgili soruşturma emniyet tarafından yürütülüyor" diye konuştu.
(SS-SŞ-MŞ-GS-Y)

02.01.2013 17:37:00 TSI

Editör: Wan Haber