Uşak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ünitesi'nde 7 aylıkken dünyaya gelen Fadime-Suat Somuncu çiftinin ikiz kız bebekleri tedavi için ambulans helikopterlerle Manisa'ya sevk edildiler.
Edinilen bilgiye göre FadimeSuat Somuncu çifti ikiz kız bebek bekliyorlardı. Anne adayı Fadime Somuncu rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı ve doktorlar doğuma karar verdi.
Uşak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ünitesi'nde bugün sabah saatlerinde gerçekleşen doğumda Fadime Somuncu ikiz kız bebek dünyaya getirdi. Bebeklerden biri 1 kilo 100 gram, diğeri ise 1 kilo 380 gram ağırlığında dünyaya geldi. Sevimli ikiz kız bebekler erken dünyaya geldikleri için doğumdan hemen sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Ancak doktorlar bebeklerin daha kapsamlı hastanede tedavi görmeleri için Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Yeni Doğan Servisi Yoğun Bakım Ünitesi'ne sevk etmeyi kararlaştırdı. Alınan karar üzerine İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Sağlık Bakanlığı'nın Hava Ambulans Operasyon Merkezi'yle irtibata geçerek durum bildirdi ve iki adet ambulans helikopter talebinde bulundu. Hava Ambulans Operasyon Merkezi de Afyonkarahisar ve İzmir'den iki adet helikopteri Uşak'a yönlendirdi. İki adet hava ambulansı öğle saatlerinde ikiz bebekler için Uşak Havaalanı'na geldi. Bebeklerde ambulanslarla hemen Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ünitesi'nden alınarak havaalanına getirildi. Minik ikizler buradan iki hava ambulansı ile Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Yeni Doğan Servisi Yoğun Bakım Ünitesi'ne gönderildi. Doktorlar ikiz bebeklerin sağlık durumunun şuan için iyi olduğunu bildirdi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal ise bebeklerin tedavisi için doğumdan hemen sonra zamanla yarış başlatıldığını ve doktorların kararı üzerine hava ambulansların talep edilerek en kısa sürede hazır edildiğini söyledi. İkizlerin anne babası FadimeSuat Somuncu çiftçi ise mutlu olduklarını bildirirken karayolu ile bebeklerin tedavi göreceği Manisa'daki hastaneye gittiler.
(KY-İK)

13.12.2012 18:06:21 TSI

Editör: Wan Haber