Van’da bulunan amatör spor kulüplerinin sorunlarını dinlemek ve sorunların çözüm yollarını araştırmak amacı ile Ferdi Sporlar Merkezi toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, AKSF Başkanı Cengiz Polater, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Temsilcisi Fatih Tekbudak, Antrenörler Derneği Başkanı Mehmet Tuğrul ile amatör spor kulüplerin başkanları ile yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, “2012-2013 sezonu öncesinde Van genelinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerimizin sorunlarını dinlemek ve görüş alışverişinde bulunarak çözümler üretmek için burada bulunuyoruz. Kulüplerimizin ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu biliyoruz. Bizde istedik ki bir araya gelip sıkıntılarımızı yüz yüze konuşup, sizin sıkıntılarınızı yetkililerimize ulaştırmaya çalışalım. Bizim de elimizden gelen ne varsa yapalım istedik. En büyük sıkıntılardan biri olan tesis konusunda sıkıntılarımızın olduğunu biliyoruz. Ancak sayın valimizin bu konudaki girişimleri de oldukça fazladır. Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun katkılarıyla Gürpınar, Edremit ve Van’da semt sahaları yapılmaya devam edecek. Van’da yapılacak olan semt sahamızın merkeze yakın Bostaniçi’nde yapımına başlandı. Sizlerin de bu çalışmalar sonrasında iyi sporcular yetiştirerek, alt yapıya önem vermenizi istiyoruz. Okul müsabakalarımız devam ediyor, gidip o maçları izlemek oradan yetenekli futbolcuları kendi kulüplerinize kazandırmanızda fayda vardır. Amatör maçlarında fair-play çerçevesinde geçmesini istiyorum. Maalesef amatör maçlarda küfürler oldukça fazla, bu nedenle şahsım olarak maç izlerken küfür duyduğumda kalkıp gidiyorum. Bunları hep beraber düzeltmeye çalışacağız” dedi.


“KULÜPLERİ EĞLENCE YERİ DEĞİL, FAALİYET ALANINA DÖNÜŞTÜRELİM”
Futbol kulüplerini eğlence alanı değil de faaliyet alanı olarak değerlendirmeleri gerektiğini söyleyen TFF Bölge Müdürü Fatih Tekbudak ise, “Mülki amirlerimiz, bizim çalışmalarımızı rahatlıkla ve özveri ile yapmamız için çok iyi bir fırsattırlar. Kulüp çalışmalarımızın ne aşamada olduğunu, hangi sıkıntılarımız olduğunu hepimizde biliyoruz. Toplanmamızdaki amacın da sorunlarımızı biliyoruz ama bilmekle kalmasın, çözümlensin diye buradayız. Diğer illerdeki çalışmaları gördüğümde imreniyorum. Evet tesis olarak onlardan geride olabiliriz, ama bizimde yetersiz kaldığımızı düşünüyorum” dedi.


“TALEP SİZDEN ÇÖZMEK BİZDEN”
Kendilerine talep geldiği zaman ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen TFF Bölge Müdürü Fatih Tekbudak, “Futbol sahalarımızı çoğaltmayı planlıyoruz. Bunun ilk adımını bu yıl bahar aylarında sahalarımızın temelini atmayı planlıyoruz. Bununda sizlere katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bizimde kulüplerimizden isteğimiz tesisleşmeleri ve alt yapıya önem vermelerini istiyoruz” diye konuştu.


“MALZEME YARDIMI YAPACAĞIZ DESEYDİK HEPSİ GELİRDİ”
Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (ASKF) Başkanı Cengiz Polater de, “Öncelikle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’in böyle bir toplantı gerçekleştirmek istediğini bizlere söylediği zaman ki memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Biz de hız verip toplantıya katılmak üzere yaklaşık 30 kulübe ulaştık. Ancak bugün burada yarı katılımın gerçekleşmesi bizleri fazlasıyla üzdü. Burada malzeme yardımı yapacağız deseydik hemen hemen hepsi gelmiş olurdu. Ancak bundan sonra durmak yok bu tür toplantıları süreklilik kazandırılarak bir araya gelip sıkıntılarımızı dile getireceğiz. Kulüpler olarak da antrenmanlarımıza, alt yapımıza önem vermeliyiz. Van’da bulunan kulüplerimiz birçoğu antrenmana çıkmadan hafta sonu maça gidiyor. Bu şekilde verim alamayız” dedi.


“DAHA ÖNCELERİ AMATÖR MAÇLAR 3. LİG KAPASİTESİNDEYDİ”
Daha önceleri Van’da bulunan amatör maçları izlerken mutlu olduğunu söyleyen Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (ASKF) Başkanı Cengiz Polater, “Geçtiğimiz yıllarda amatör kulüp maçları 3. lig kapasitesinde oynanırdı. Bunun sebebi de hocalarımızın o zamanki çabası, antrenman sürekliliğiydi. Aynı çalışmaları şimdiki kulüplerimizden bekliyoruz. Amatör maçlarımız saha içi ve saha dışında çok çirkin görüntülere sahne oluyor. ASKF Başkanı olarak, bu tür çirkin olaylara katılan kulüp yöneticileri, antrenörleri gördüğümüz zaman biz utanıyoruz. Ben burada başta Valimiz Münir Karaloğlu, vali yardımcılarımız, mülki amirlerimiz ve toplanmamızda öncülük eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Aslan Sinir’e, TFF Bölge Müdürümüz Fatih Tekbudak başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Wan Haber