Süper Amatör Lig'de oynanan Edremit Belediyespor ile Burhaniye Belediyespor karşılaşmasında bir basın mensubu sahaya atılan yabancı maddeler tarafından yüzünden yaralanırken, bazı taraftarlar polise saldırdı.
Edremit Belediyespor, kendi sahasında ezeli rakibi Burhaniye Belediyespor'u ağırladı. Şehit Hamdibey Stadı'nda oynanan müsabakaya her iki takım taraftarları tribünlerdeki yerlerini alırken, olay çıkması muhtemel maç nedeniyle Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemleri aldı.
İki takımın futbolcuları sahaya çıktıktan sonra, kapalı tribünden atılan yapancı maddeler, yerel bir gazetenin spor muhabirinin kafasına isabet etti. Yanağı yarılan basın mensubu, sağlık ekibi tarafından ayakta tedavi edilirken, karşılaşma başladıktan sonra Burhaniye Belediyespor taraftarlarından bazıları görevli polis memurlarıyla tartıştı. Polis memurlarına saldıran birkaç taraftar kısa sürede etkisiz hale getirilirken, atılan gollerden sonra sahaya meşaleler ve yabancı maddeler atılması futbolculara zar anlar yaşattı. Her iki takımın taraftarları, 90 dakika boyunca birbirlerine küfürlü tezahüratlar yaparken, 4 dakika uzatılan karşılaşmayı 3-1 Edremit Belediyespor Takımı kazandı.
Maçın ardından, sahadan ilk çıkartılan taraftar grubu Edremit Belediyespor Takımı taraftarı oldu. Daha sonra da, Burhaniye Belediyespor Takımı taraftarları ve takımı sahadan çıkartılırken, polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri, olayların büyümesini engelledi. İlçe Emniyet müdürü Nadi Ünver de 90 dakika boyunca ekiplerin başında yönlendirme yaptı.
(SŞ-MFS-MFS-S)

16.12.2012 18:12:38 TSI

Editör: Wan Haber