Amasya Eğitimspor yıldız kız futbol takımı, oynadıkları 7 maçta 64 gol atıp, kalesinde sadece 3 gol gördü.
Sakarya'da düzenlenen, Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu olan takım sporcularını ve yöneticilerini kabul eden Amasya Valisi A. Celil Öz, kupa sevinçlerini paylaşan sporculara hediyeler verdi. Rize'de düzenlenen grup müsabakalarında Trabzon İdmanocağı'nı 9-1, Kayseri Yıldırım Beyazıt Şafakspor'u 11-0, Rize Belediyespor'u 16-0, Tokat Tokispor'u da 18-0 yenip, Sakarya'daki dörtlü finallere katıldıklarını belirten Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Samsun Gülizar Hasan Yılmazspor'u 5-1, İstanbul Akdeniz Nurçelikspor'u 4-1, finalde de Gaziantep Gazikentspor'u 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaşıldığını belirtti.
Takımın 7 maçta 64 gol atıp, kalesinde sadece 3 gol gördüğünü vurgulayan kulüp başkanı Yasin Küçük'de, Beste Koldaş'ın attığı 27 golle gol kralı olurken, kalecileri Ebru Yancı'nın da kalesinde gördüğü turnuvanın en az gol yiyen kalecisi olduğunu dile getirdi.
Amasya'nın daha önce Yeşilırmak İlköğretim Okulu kız futbol takımı ile 3 şampiyonluk yaşadığını, ardından geçen yıl kurulan Eğitimspor'da futbol yaşantılarını devam ettiren futbolcularının büyük özveri gösterdiklerini belirten antrenör Mustafa Demir'de kendi yetiştirdikleri Hilal Başkol'un gol krallığı yaşayıp o dönem daha üst liglerde oynayacak takımları olmadığı için transfer olduğunu ve aralarından ayılan sporcularının yerinin doldurulup şampiyonluk serüvenlerini devam ettirdiklerini anlattı.
Takımın antrenman sahası ihtiyacını karşılamak için çaba göstereceklerini belirten Vali Öz de aynı zamanda bayanlar 2. lig 3. grupta ikinci sırada yer alan takımın yarınki maçını izlemeye gideceğini söyledi.
(MÇ-SLH-Y)

04.01.2013 17:36:30 TSI

Editör: Wan Haber