Amasya'da bir grup öğrenci, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptılar.
Dönem sonunda öğretmenlerinin okullarından gönderileceğini öğrenen Cumhuriyet İlkokulu 3. A ve 4. A sınıfı öğrencileri, durumu protesto edip velileriyle birlikte gittikleri Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü önünde pankart açıp, 'Sayın Bakan Dinçer, öğretmenimizi geri ver' şeklinde slogan attılar.
Okulda görev yapan öğretmenler Fatma Tanrıkuloğlu ile Halime Köse'nin öğrencileri tarafından çok sevildiğini belirten öğrencisi velisi Nazan Karaman, "Bakanımız 4. sınıfı bitirmeden öğretmenimizi tayinini köylere yapıyor. Bu sadece benim sorunum değil. Çocuklarımızı psikolojik olarak çökümdeler. Biz, öğretmenimizin özel görevlendirme olarak burada kalmasını istiyoruz" dedi.
İlkokul birinci sınıftan itibaren her yıl değişik sınıf öğretmenlerinin derslerine girdiğini anlatan öğrenciler de çok sevdikleri öğretmenlerinden ayrılmak istemediklerini söylediler.
Öğrenci velileriyle bir süre görüşen Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Karataş'da, öğrencilere seslenerek konunun bakanlık yetkililerine iletileceğini bildirdi.
Birinci dönem sonunda il genelindeki 165 norm fazlası sınıf öğretmeni arasından 66'sının puan sıralamasına göre değişik okullara atamalarının yapılmasının planlandığını anlatan Karataş, diğer öğretmenlerin evde eğitim, özel eğitim gibi uygulamalarda ve çeşitli branşlarda görevlendirileceklerini söyledi.
Öğrenciler Karataş'in açıklamasının ardından dağılırken, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in bir dizi açılış ve törenlere katılmak üzere Amasya'ya geleceği öğrenildi.
(MÇ-SLH-Y)

17.12.2012 16:05:43 TSI

Editör: Wan Haber