Amasya Emniyet Müdürlüğü'nün uyguladığı 'Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlan Projesi' ile ildeki emniyet kemeri kullanımı oranımı bir ay içerisinde yüzde 8'den, yüzde 50'ye yükseldi.
Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt'ın göreve başlamasının ardından yaptığı tespitler sonucu ilde Vali A. Celil Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile diğer yöneticilerinde de desteklediği proje kapsamında yaklaşık bir ayı aşkın süredir yapılan emniyet kemeri kontrolü uygulamaları ve bilgilendirme seminerleri neticesinde yapılan tespitlerde yüzde 8 olan kullanım oranının bir ay sonra yüzde 50'ye ulaştığını belirten Trafik ve Tescil Denetleme Şubesi Müdürü Mustafa Durmaz, durdurulan araç sürücülerine emniyet kemeri kullanımının hayati faydalarının da anlatıldığını söyledi.
Proje kapsamında şehre 10 günlüğüne getirilen simülasyon aracında kemer takan ve takmayanların başına gelenlerin uygulamalı olarak görüldüğünü anlatan Durmaz, ildeki emniyet kemeri kullanım oranının giderek artacağına inandığını vurguladı.
Yavuz Selim Meydanı'nda konuşlanan simülasyon aracına binenler 360 derece dönen aracın içinde emniyet kemeri takılı ve takılı olmadan birer tur döndürülürken, emniyet kemeri takılmadığı sırada araçta bulunanların tepetaklak olduğu görüldü.
Simülasyon aracına binen Amasya Üniversitesi öğrencilerinden Demet Çağlar'da emniyet kemerinin önemini göz önüne serildiğini söyledi.
(MÇ-SLH-Y)

11.02.2013 15:36:24 TSI

Editör: Wan Haber