Amasya'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları arasındaki protokol ile 81 ilde 'Ak Kadınlar Ormanı' kurulması projesi kapsamında belirlenen ormanlık alana fidan dikimi yapıldı.
Boğazköy mevkisinde tahsis edilen ağaçlandırma sahasına ilk fidanların dikimi partili kadınların yanı sıra Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile Amasya Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan tarafından yapıldı. AK Parti Kadın Kolları tarafından 'Bir ağaç bin nefes, bir kadın bir umut' sloganıyla gerçekleştirilen Ak Kadınlar Ormanı Projesi ile Ak Parti üyesi 3 milyon 250 bin kadın adına 81 ilde ağaç dikimi gerçekleştirildiğini belirten AK Parti Kadın İl Kolları Siyasi İşleri Başkanı Aysel Şahin, Amasya'da 17 bin fidanı toprakla buluşturmaya çalışacaklarını söyledi. 5 yıldır sürdürülen Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği Projesi ile ağaçlandırma sahalarında alan, kalite ve verimlik olarak artış sağlandığını ve hedeflerin aşıldığını belirten Orman Bölge Müdürü Ceylan, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumlarına müracaat etmeleri halinde fidan sahası tahsis edip, ücretsiz fidan verebileceklerini anlattı.
Partili kadınlarla birlikte fidan diken Belediye Başkanı Özdemir de, Amasya'da yıl içerisinde yapılan etkinliklerle çok sayıda fidanın toprakla buluşturulduğunu anımsattı. Fidan dikim törenine AK Parti il başkan yardımcıları Yavuz Şişman, Orhan Küçük, Macit Okur ile Erhan Çanakcı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Bilal Dümen, Amasya Orman İşletme Müdürü Mustafa Kotil, kadın kolları üyeleri ve daire müdürleri de katıldı.
(MÇ-GKN-Y)

10.12.2012 14:22:19 TSI

Editör: Wan Haber